25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Autoritățile din Myanmar execută patru activiști pentru democrație

VIDEO: Autoritățile din Myanmar execută patru activiști pentru democrație

Autoritățile militare din Myanmar au executat patru activiști pentru democrație acuzați că au ajutat la comiterea unor “acte de terorism”, a anunțat luni presa de stat, acestea fiind primele execuții din ultimele decenii în această națiune din Asia de Sud-Est.

Autoritățile militare din Myanmar au executat luni patru activiști pentru democrație, potrivit presei de stat.

Cei patru bărbați au fost condamnați la moarte în cadrul unui proces închis în ianuarie.

Aceștia au fost acuzați că au ajutat la comiterea unor “acte de teroare” împotriva armatei care a preluat puterea printr-o lovitură de stat și a declanșat o represiune sângeroasă împotriva opozanților săi anul trecut.

Printre cei patru se numără figura democrației “Jimmy” Kyaw Min Yu și fostul deputat Phyo Zeya Thaw, care a fost, de asemenea, un aliat al liderului destituit Aung San Suu Kyi.

Amândoi au pierdut apelurile împotriva sentințelor în iunie. Celelalte două persoane executate au fost Hla Myo Aung și Aung Thura Zaw.

Ziarul de stat Global New Light of Myanmar a declarat că pedeapsa pentru cei patru a fost executată în conformitate cu procedura penitenciară, fără a oferi detalii.

Execuțiile anterioare în Myanmar au avut loc prin spânzurare.

Ultimele execuții judiciare din țară au avut loc la sfârșitul anilor 1980, potrivit unui grup de activiști pentru deținuții politici birmani.

Un purtător de cuvânt al armatei nu a răspuns imediat la apelurile pentru comentarii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...

NATO, alături de Estonia după incidentul de la graniţa cu Rusia

NATO și-a exprimat solidaritatea cu Estonia în urma unui incident recent la granița cu Rusia, a anunțat vineri secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens...

One United Properties, inclusă de Nicușor Dan în ”mafia imobiliară”, hărțuiește în instanță jurnaliști și ONG-uri

Compania One United Properties, fondată de foștii bancheri Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, se remarcă în ultima vreme prin acționarea în judecată a...
Ultima oră
Pe aceeași temă