15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăInternaționalVezi ce trupe autohtone cântă la B'ESTFEST

Vezi ce trupe autohtone cântă la B’ESTFEST

Şuie Paparude, OCS, Travka, Magnolia, Coma şi Sarmalele Reci sunt primele trupe autohtone ce şi-au anunţat prezenţa la B’ESTFEST Summer Camp, alăturându-se astfel numelor deja confirmate pe afişul festivalului – Skunk Anansie, Flogging Molly, Roger Sanchez, Mika, Lamb, Asian Dub Foundation, Pendulum, House of Pain şi Hadouken!. B’ESTFEST Summer Camp se va desfăşura în perioada 1-3 iulie, la iarbă verde, pe islazul comunei Tunări lângă lacul Pasărea.
  
 Şuie Paparude (2 iulie)
 
 Fondată la începutul anilor ’90, trupa Şuie Paparude se numără printre pionierii muzicii electronice din România. Aflându-se într-o permanentă evoluţie, trupă a trecut de-a lungul timpului atât prin schimbări de componenţă, cât şi de sound, activând în formulă actuală – Michi, Bean şi Dobrica, din 2009. Şuie Paparude a lansat anul trecut albumul „E suflet în aparat”, ce cuprinde 16 piese, inclusiv single-urile „Cea mai bună zi” şi „Soundcheck”.
 
 OCS (1 iulie)
 
 Trupa Omul cu Şobolani (OCS) a fost înfiinţată în anul 1997 a lansat până în prezent şapte materiale discografice, peste 20 videoclipuri, fiind considerată una dintre cele mai bune trupe de rock alternativ din România. În luna aprilie a acestui an trupa OCS a lansat videoclipul piesei „Pseudofabula”, o reinterpretare după legendarul grup românesc Roşu şi Negru. Piesa este primul single de pe albumul „Retro”, ce va fi lansat în curând în format digital.
  
 
 Travka (2 iulie)
 
 Înfiinţată în anul 2004, trupă Travka a lansat primul material discografic doi ani mai târziu, urmat  însă de o bruscă despărţire între 2005 şi 2006.  După o perioadă incertă, în primăvara anului 2010, trupă revine plină de energie şi creativitate, lansând anul acesta două noi single-uri „E cineva în oraşul acesta” şi „Fetele-n lună”.
 
 
 Magnolia (2 iulie)
 
 O prezenţă mai nouă pe scenă muzicală autohtonă, Magnolia este proiectul „de suflet” al Ralucăi Leahu, cunoscută atât pentru activitatea sa muzicală, cât şi ca DJ şi prezentator de radio şi TV. Alături de Dan Leahu – chitară şi synth, Radu Anghel la bass şi Bogdan Moroşanu la tobe, Magnolia manipulează sunetele şi pendulează între stiluri, rezultatul fiind un sound fresh, în care stilul retro se îmbină cu influenţele electro, pop, soul şi chiar rock.
 
 Coma (1 iulie)
 
 Înfiinţată la sfârşitul anului 1999, Coma se numără printre primele şi cele mai apreciate trupe de rock alternativ din România. De-a lungul timpului trupa a lansat trei albume „Somn” în 2001, „Nerostitele” în 2006 şi „Light”, doi ani mai târziu, precum şi numeroase hit-uri -„Nu vreau fetiţo casă”, „Brusli vs Vandam”, „În mine în şoaptă”, „Coboara-mă-n Rai”  sau „Cânta-mi povestea”.  Albumul „Light” conţine 11 piese unplugged ce au fost incluse pe albumele precendente, reorchestrate însă într-o manieră diferită.

 Sarmalele Reci (3 iulie)
 
 Una dintre trupele de referinţă ale rock-ului românesc, Sarmalele Reci s-a format în anul 1993, reprezentând un produs muzical tradiţional, cu un stil aparte şi non-conformist. Cu o carieră de 18 ani, 7 albume şi hit-uri precum „Violeta”, „Gaşca de la Bloc” , „Ţara te vrea prost” sau „Şpriţ de vară”,
 
 Biletele pentru festival sunt disponibile la preţurile de 125 lei biletul de o zi, 265 de lei abonamentul de 3 zile şi 15 lei voucherul de camping. 
  
  

Cele mai citite

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...

VIDEO. Cornel Dinu a suferit o intervenție chirurgicală

Cornel Dinu, fostul mare jucător și antrenor al echipei Dinamo, a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru coxartroză, o boală degenerativă a șoldului. https://www.youtube.com/shorts/HTEwbBulzpk Cornel Dinu...

Record istoric negativ anunțat de Elena Lasconi. România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi

Președinta USR, Elena Lasconi, a anunțat pe Facebook că România va atinge un nivel record de împrumuturi în 2024, cu o sumă planificată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă