9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăInternaționalVaya con Dios, ultimul concert în România

Vaya con Dios, ultimul concert în România

Dani Klein şi colegii ei din trupa Vaya con Dios şi-au luat sâmbătă seara adio de la români, după ce au susţinut trei concerte în ţara noastră, în cadrul turneului Farewell Tour, scrie agerpres.ro.

Întâmpinată cu aplauze generoase artista a salutat publicul prezent la Sala Palatului în limbile franceză şi engleză şi a început spectacolul cu melodia „One Silver Dollar”.

 Dani Klein a mulţumit publicului pentru felul în care a fost primită de fiecare dată declarând că în România a simţit „cea mai multă afecţiune”.

 „Am avut un public minunat peste tot în lume, dar locul unde am simţit cea mai multă afecţiune este România. Din sufletul meu vă mulţumesc pentru asta şi vă transmit toată dragostea mea”, a spus artista fiind imediat răsplătită cu ropote de aplauze.

Dani Klein (voce), Maria Lekranty şi Nouri Sahli (backing vocals), Tim De Jonghe (trompetă, percuţii), Red Gjeci (vioară), William Lecompte (pian, clape), Francis Perrez (chitară), Salvatore La Rocca (bas) şi Han Wouters (tobe) au continuat show-ul cu „Time Flies”, „Johnny”, „Lulu’s Song”, „Quand Elle Rit Aux Eclats”, „Heading For a Fall”, „What’s a Woman”, „Don’t Cry For Louie”, „Just a Friend”.

Hitul „Johnny” a avut pe lângă o introducere specială şi o provocare lansată de artistă.

„Următorul cântec, pe care îl voi cânta în franceză mi s-a spus că la origine este românesc. Cineva mi-a dat un CD cu un cântăreţ român. I-am uitat numele fiindcă nu pot să vorbesc limba română. Este prea dificil pentru mine. Dar haideţi să vedem dacă voi cunoaşteţi melodia”, a spus solista cântând melodia care avea la bază acorduri din „Sanie cu zurgălăi”.

Hit-ul trupei, „Puerto Rico”, a ridicat publicul la dans. Însoţiţi de aplauzele ritmate ale spectatorilor prezenţi belgienii au continuat seara cu alte piese aşteptate de public – „Pack Your Memories”, „Night Owls”, „Don’t Break My Heart”, „Lay Your Hands”, „Pauvre Diable”.

„Am avut audienţe foarte frumoase în toată lumea dar cea mai frumoasă pe care am avut-o a fost în România şi vreau să vă mulţumesc din toată inima pentru asta şi vă asigura de toată iubirea mea. Mulţumesc!”, le-a mai spus artista spectatorilor.

Ultima piesă din concert, Dani Klein a fost un ”omagiu” adus de artistă muzicii romilor.

„Acesta este ultimul cântec din concert şi, deşi ştiu că acesta este un subiect foarte sensibil, aş dori, eu Dani Klein, să-mi arăt respectul pentru frumoasa muzică a romilor care a inspirat artiştii timp de secole”, a spus cântăreaţa înaintea melodiei „Djelem, Djelem” („Je l’aime je l’aime”).

La sfârşitul melodiei artiştii au părăsit scena în aplauzele şi ovaţiile publicului.

Rechemaţi insistent, olandezii au revenit pe scenă pentru bisuri. Au urmat „I Don’t Wanna Know” şi „Still a Man”.

Pentru ultima melodie a serii Dany a invitat spectatorii prezenţi să cânte şi să danseze alături de ea „ameninţând”, în glumă, că dacă nu o vor face, se va opri şi ea din cântat. A urmat, „Nah, Neh, Nah”, interpretată la unison de cei de pe scenă împreună cu cei din sală.

Cele două concerte de la Sala Palatului, alături de cel susţinut miercuri seara la Cluj-Napoca, fac parte din turneul de adio al belgienilor de la Vaya con Dios.

Vaya Con Dios şi-a anunţat retragerea printr-un mare turneu, „Farewell Tour”. După succesele înregistrate în 2009, la Sala Palatului din Capitală (spectacol sold out), şi în 2010 (club Fratelli, show sold out), Dani Klein şi colegii săi de trupă au inclus România şi în cadrul ultimului lor turneu internaţional, prin care îşi iau adio de la fani.

Trupa încheie prin acest turneu 27 ani de carieră. Turneele trupei au traversat globul în toate direcţiile. Belgia a emis în 2008 o serie de timbre poştale „Vaya Con Dios”, cu imaginea solistei Dani Klein.

În total, trupa a înregistrat până în prezent vânzări ce depăşesc şapte milioane de albume şi trei milioane de single-uri.

Cele mai citite

Coca-Cola Austria retrage 28 de milioane de sticle din cauza unei posibile contaminări

Coca-Cola Austria a demarat o retragere masivă a 28 de milioane de sticle de băuturi, inclusiv Fanta și Sprite, ca măsură de precauție, după...

Google Calendar, design actualizat

Google își modernizează interfața web a Google Calendar, aliniindu-se la liniile directoare Material Design 3 și introducând suport pentru modul întunecat, scrie presa internațională. Google...

Bianca a dat-o pe invers

Starleta Bianca Drăgușanu, diva, vedeta, deși nu știm ce o recomandă pentru toate aceste titulaturi, în afara modificărilor grupa mare aduse bietului ei...
Ultima oră
Pe aceeași temă