23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalUn tribunal din Turcia respinge apelul pastorului american Andrew Brunson

Un tribunal din Turcia respinge apelul pastorului american Andrew Brunson

Tribunalul din Izmir a respins apelul lui Brunson şi a decis că el va rămâne în arest la domiciliu, însă un alt tribunal va analiza din nou decizia.

De obicei durează între trei şi şapte zile pentru un tribunal să analizeze un apel dar decizia ar putea veni mai devreme, a declarat Halavurt.

„O decizie ar putea veni mâine sau diseară. Aceste apeluri necesită o decizie rapidă pentru că au legătură cu libertatea unei persoane”, a adăugat el.

Pastorul Andrew Brunson este acuzat în Turcia de terorism iar cazul său se află în centrul unei dispute diplomatice între Turcia şi SUA, care a determinat lira turcească să scadă la niveluri record.

Preşedintele american, Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence au cerut în repetate rânduri eliberarea lui Brunson şi au impus sancţiuni asupra doi miniştri turci pentru a pune presiune pe Turcia.

Cele mai citite

Bătaie în Parlament: Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu -VIDEO

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament, între Dan Vîlceanu şi Florin Roman, care a avut loc în antecamera sălii de plen, în...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...
Ultima oră
Pe aceeași temă