22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalUn set de tobe al trupei BEATLES s-a vândut cu 2,2 milioane...

Un set de tobe al trupei BEATLES s-a vândut cu 2,2 milioane de dolari

Un set de tobe folosit de Ringo Starr, bateristul trupei Beatles, a fost vândut, vineri, într-o licitaţie organizată la Los Angeles, cu 2,2 milioane de dolari, informează dailymail.co.uk citat de Mediafax.

Cumpărătorul de la licitaţie este Jim Irsay, patronul echipei de fotbal american Indianapolis Colts.

Setul Ludwig Oyster Black Pearl, folosit de Starr în peste 200 de show-uri, în perioada mai 1963 – februarie 1964, şi format din trei piese, a făcut parte din lotul unei licitaţii organizate de casa Julien’s Auctions, care a cuprins 800 de obiecte ce i-au aparţinut toboşarului britanic şi soţiei acestuia, Barbara Bach.

Ringo Starr, acum în vârstă de 75 de ani, a folosit acest set de tobe la înregistrarea unor piese precum „She Loves You”, „Can’t Buy Me Love”, „All My Loving” şi „I Want to Hold Your Hand”.

Licitaţia, care se încheie sâmbătă, cuprinde şi o chitară a lui John Lennon, la care acesta a cântat de două ori, după care i-a oferit-o lui Starr, piese de mobilier, dar şi prima copie a albumului „The Beatles”(1968), cunoscut ca „White Album”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă