11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalUn Rwandan a fost condamnat în SUA pentru că a mințit despre...

Un Rwandan a fost condamnat în SUA pentru că a mințit despre rolul lui in genocid

Jean Leonard Teganya, în vârstă de 47 de ani, condamnat pentru cea mai gravă formă de fraudă a imigrației: minciuna despre statutul său de criminal de război pentru a câștiga azil în Statele Unite “, a declarat avocatul american Andrew E Lelling, într-o declarație emisă de Departamentul de Justiție.

În doar 100 de zile în 1994, aproximativ 800.000 de persoane au fost ucise în Rwanda de către extremiștii etnici Hutu. Acestea vizau membrii comunității minoritare Tutsi, precum și oponenții lor politici, indiferent de originea lor etnică.

Teganya a fost student în Rwanda în timpul genocidului și a fost acuzat că a condus echipe de soldați în jurul unui spital și identificând pacienți Tutsi, afirmă declarația SUA.

“Odată descoperiți, Tutsisii erau luați și ucis în spatele maternității”, adaugă acesta.

Teganya a fugit din Rwanda în 1994 și a ajuns în Canada, unde a solicitat azil. Dar autoritățile i-au respins cererea din cauza presupusei sale implicări în genocid.

Apoi a evitat deportarea și a plecat în SUA unde a fost reținut. În cererea sa de azil din SUA, el nu și-a dezvăluit activitățile din timpul genocidului, spune guvernul SUA.

Teganya este de așteptat să facă apel împotriva hotărârii. Avocatul său a susținut că, în calitate de Hutu, se temea de a fi acuzat de implicare în genocid și de aceea a fugit.

Odată ce sentința sa este completă, Teganya este probabil să fie deportată din SUA.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă