10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn român fără adăpost a fost împușcat de 4 ori de polițiști,...

Un român fără adăpost a fost împușcat de 4 ori de polițiști, în München

Incidentul s-a petrecut pe data de 7 iulie, în jurul orei 18. Potrivit informațiilor oferite de autorități, un român a fost împușcat de polițiști, în Englischen Garten din München, ca mai apoi aceștia să îi ofere și primul ajutor până la venirea echipajelor de salvare. 

Românul, în vârstă de 38 de ani, ar fi avut asupra lui „obiect confecționat artizanal, asemănător cuțitului”, pe care l-a scos în timp ce autoritățile îl verificau. Îngenuncheat la pământ, bărbatul a scos un pistol de plastic, dar care arăta leit cu unul real. În acel moment polițștii au tras 4 focuri de armă, bărbatul fiind împușcat în zona pieptului și a rămas nemișcat la pământ. Ofițerii au început manevrele de prim-ajutor, până când un elicopter al poliției a ajuns la fața locului.

 La ora 18.33, atacatorul rănit a fost dus la ambulanță pe o targă și transportat la o clinică din apropiere, unde a fost operat de urgență. Din fericire, starea acestuia este stabilă. 

Polițiștii au confirmat faptul că bărbatul nu avea un domiciliu permanent și are cetățenie română. Între timp a fost deschisă o anchetă pentru a afla de ce ambulanța a ajuns abia după 30 de minute de la solicitare, când viața bărbatului atârna de un fir de ață. Salvarea românului a fost chiar unul dintre polițiștii care l-au împușcat, acesta oferindu-i primul ajutor și a reușit să îl țină în viață până la sosirea medicilor. Ba mai mult, acesta i-ar fi pus și o perfuzie pentru a-l menține în viață.

„Urgențele din zona de deservire a unei stații de ambulanță ar trebui, în general, să poată fi atinse în cel mult douăsprezece minute de la plecare […]”, spune legea privind serviciul de salvare.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă