11.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalUn nou virus a fost descoperit în Bolivia

Un nou virus a fost descoperit în Bolivia

Ministrul Sănătății al Boliviei, Gabriela Montaño, a declarat că în țară Sud Americană a fost înregistrată apariția unui nou virus letal.

În urmă infecției a decedat o pacientă, iar ulterior virusul a fost transmis la doi medici care au fost internați în secția terapie intesivă cu febră, dureri de cap și dureri abdominale.

De asemenea, medicii supraveghează starea altor trei persoane care au fost în contact cu persoanele bolnave până la internare.

În două spitale de stat din La Paz au fost luate măsuri sanitaro-epidemiologice și igienice de urgență pentru combaterea răspândirii infecției.

Acest tip de virus este transmis prin rozătoare, în principal din șobolani. De asemenea, poate fi transmis de la o persoană la alta, prin contactul cu fluidele, în special cu sângele, așa cum a fost cazul medicilor infectați.

Montaño a anunțat că trei experții internaționali au sosit în La Paz pentru a lucra cu specialiștii locali în identificarea virusului. Analizele din laboratoarele locale au determinat că nu este vorba de febra denga și nici virusul Chikungunya. Mostrele au fost expediate Centrului de Control și Profilaxie a Bolilor din Atlanta, SUA.

 

Cele mai citite

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...

Un cunoscut club de fotbal din Italia își tranformă stadionul în parc solar

Udinese, cel mai „verde” club de fotbal din Italia şi al patrulea la nivel mondial, își continuă cursa spre atingerea obiectivului de zero emisii...

Navalnîi a fost ănmormântat

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit la 16 februarie la vârsta de 47 de ani într-o închisoare din regiunea arctică rusă, a fost înmormântat...
Ultima oră
Pe aceeași temă