Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Peter Nygard, încadrat de tinere modele

Un mogul al modei renunță la compania sa

Aflat sub investigație pentru viol, în timp ce brandul său a fost abandonat de un distributor major, mogulul modei Peter Nygard renunță la propria companie.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

27.02.2020 - 12:59

Agenții federali și ofițerii de poliție din New York au pătruns în sediul din Manhattan al lui Peter Nygard, un retailer canadian de modă, ca parte a unei investigații în urma acuzațiilor de abuz sexual, au afirmat doi oficiali, conform New York Times. Operațiunea a urmat unui alt raid, ce fusese făcut asupra casei sale din Los Angeles cu o noapte în urmă.

 Investigat timp de mai multe luni

 Ancheta, ținută sub secret până acum, a fost întreprinsă de un grup operativ specializat pe exploatarea minorilor care a reunit FBI și Departamentul de Poliție din New York, și a durat timp de cel puțin cinci luni. Ofițerii au audiat cel puțin patru tinere femei care au afirmat că Nygard, un multimilionar în vârstă de 78 de ani, le-a violat în adolescența lor, când se aflau în Bahamas.

Marți dimineața, un purtător de cuvânt al acuzatului a afirmat că acesta va demisiona din funcția de președinte al companiei, și că va cesiona proprietatea asupra acesteia –Nygard International –, ”recunoscând prioritatea a binelui miilor de angajați ai Nygard, partenerilor retail, a clienților loiali, a vânzătorilor, a furnizorilor și a partenerilor de afaceri”.

Anunțul plecării a fost făcut după ce un client major al companiei, lanțul de magazine de lux Dillard’s Inc, a anunțat că nu va mai vinde produsele Nygard.

Cele patru femei audiate de echipa operativă au fost de asemenea reclamante într-o acțiune judiciară înaintată în această lună în New York împotriva lui Nygard. În proces, formulat în numele a 10 femei, i-a fost adusă acuzația de trafic sexual și de alte conduite nepotrivite.

Citește totul despre:

Comentarii