13.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăInternaționalUn ministru francez solicită amânarea Black Friday

Un ministru francez solicită amânarea Black Friday

„Chiar este vinerea viitoare data potrivită pentru a organiza un Black Friday? Răspunsul meu este ‘nu’ ”, a spus Bruno Le Maire în timpul reuniunii periodice pentru întrebări adresate guvernului în Senat.

El le-a cerut agenţilor comerciali din sectorul distribuţiei, inclusiv celor din comerţul online, „să examineze toate posibilităţile pentru a decala această operaţiune care nu are sens în condiţiile actuale”.

Ministrul francez a recunoscut însă că guvernul nu are puterea de a decide asupra operaţiunilor promoţionale desfăşurate de actori privaţi, cum este şi cazul campaniei Black Friday, dar a insistat că va discuta cu aceştia pentru a-i convinge să dea dovadă de simţ al responsabilităţi.

Executivul francez urmează să anunţe în zilele următoare modalităţile de relaxare progresivă a restricţiilor antiepidemice impuse începând din 30 octombrie în cadrul celui de-al doilea lockdown instituit anul acesta.

Numeroşi parlamentari şi organizaţii profesionale cer ca micile magazine „neesenţiale” să-şi poată relua activitatea începând din 27 noiembrie, susţinând că odată cu Black Friday aceste activităţi comerciale sunt dezavantajate în faţa comerţului online.

 

Cele mai citite

Nikki Haley l-a învins pe Trump în alegerile primare republicane din Washington

Nikki Haley, contracandidata lui Donald Trump în interiorul Partidului Republican, l-a învins pe Trump în alegerile primare republicane din Washington D.C. Haley și Trump sunt rivali...

Rata şomajului a crescut la 5,7%, în ianuarie. Cele mai afectate sunt femeile

Rata şomajului în luna ianuarie 2024 a fost, în formă ajustată sezonier, de 5,7%, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată...

Criză fără precedent la autoritatea lui Zgonea

Deputatul Dan Tănase a făcut o interpelare la instituția condusă de Valeriu Zgonea în care a enumerat câteva din problemele existente la autoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă