24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn înalt oficial ucrainean anunță un nou schimb de prizonieri cu Rusia

Un înalt oficial ucrainean anunță un nou schimb de prizonieri cu Rusia

Un înalt oficial ucrainean, vicepremierul Irina Vereșciuk, a anunțat joi, 21 aprilie, că a avut loc un nou schimb de prizonieri cu Rusia, în cadrul căruia Moscova a predat Kievului 19 persoane, relatează Reuters. Este vorba despre zece militari și nouă civili.

„Astăzi se întorc acasă 19 persoane, dintre care zece militari (inclusiv doi ofițeri) și nouă civili”, a anunțat vicepremierul ucrainean într-un mesaj pe contul său de Telegram.

Vereșciuk adaugă că printre persoanele predate Ucrainei se numără și răniți. „De data aceasta, printre cei eliberați se află și răniți, iar acest lucru este foarte important. După ce vor ajunge, ei vor putea să primească tratament complet și să urmeze un proces de reabilitare”, a mai precizat oficialul de la Kiev, potrivit libertatea.ro.

Acest nou schimb de prizonieri cu Rusia vine să continue seria acestora începută în data de 24 martie 2022

Un prim schimb de prizonieri, în care au fost eliberați 10 ucraineni și 10 ruși, a avut loc pe 24 martie. Al doilea schimb a fost organizat la 1 aprilie, când fiecare parte a eliberat câte 86 de persoane.

Iar pe 9 aprilie a avut loc un nou schimb, în cadrul căruia 26 de oameni au fost repatriați în Ucraina, dintre care 12 dintre militari și 14 civili.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!


Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă