25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalUn francez şi un actor mexican, răpiţi în Mexic

Un francez şi un actor mexican, răpiţi în Mexic

”Confirmăm faptele. Suntem în contact permanent cu autorităţile mexicane, mobilizate în vederea găsirii concetăţeanului nostru”, anunţă reprezentanţa diplomatică cu privire la această răpire, duminică, într-un parc naţional situat la poalele Vulcanului Nevado de Toluca, în statul Mexico, în apropiere de capitala ţării.

Francezul şi mexicanul se aflau într-o excursie în parcul naţional, în vehicule de teren, în momentul în care au fost interceptaţi de bărbaţi înarmaţi, potrivit cotidianelor Reforma şi El Universal.

Cei doi bărbaţi au fost luaţi cu forţa la bordul maşinilor lor. Cetăţeanul mexican este un actor, Alejandro Sandi, precizează ziarele şi ambasada într-un comunicat.

Autorităţile au instituit un dispozitiv în vederea unei controlări a zonei, care face parte din municipalitatea Zinacantepec, la cest de Ciudad de Mexico, într-o încercare de găsire a celor doi.

Din ianuarie în octombrie, 1.690 de persoane au fost răpite în Mexic, un număr în creştere cu 37,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unor date de la Asociaţia mexicană Alto Al Secuestro – în medie cinci răpiri pe zi.

Potrivit asociaţiei, statul Mexico este al doilea stat mexican în ceea ce priveşte răpirile, după statul Veracruz, în est, afectat de violenţe ale cartelurilor drogurilor.

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...
Ultima oră
Pe aceeași temă