21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalUn film spaniol este câştigătorul Festivalului Internaţional "Alternative"

Un film spaniol este câştigătorul Festivalului Internaţional „Alternative”

Producţia spaniolă „Pierdut” a câştigat marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj „Alternative”, care a avut loc, în perioada 3 – 7 noiembrie, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, transmite Mediafax.

Potrivit organizatorilor Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj „Alternative”, la cea de-a optsprezecea ediţie a manifestării au fost acordate şase premii, dintre care două unor producţii spaniole.

Marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj „Alternative” din 2010, oferit de Primăria municipiului Târgu Mureş, a fost obţinut de scurtmetrajul „Pierdut”, aparţinând regizorului spaniol Antonio Dorado.

Alături de marele premiu al Festivalului au mai fost acordate premii oferite de Radio România Cultural pentru „Trecere de raţe” (Koldo Almandoz, Spania), Erdely TV – „Madagascar, un jurnal de călătorie” (Bastien Dubois, Franţa), Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional – „Colivia” (Adrian Sitaru, România) şi Centrul Naţional al Cinematografiei – „Pact” (Nagypal Orsi, coproducţie Ungaria-Anglia).

Premiul In Memoriam „Simo Sandor” pentru cel mai bun film studenţesc, oferit de Uniunea Democratică a Tinerilor Maghiari -MADISZ, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, şi stiloul „Ted Lapidus” oferit de comisionerul educaţional al Ungariei, Aary-Tamas Lajos, au fost obţinute de producţia slovenă „Regele Mathias”, de Milan Urbajs.

Juriul celei de-a optsprezecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj „Alternative” a ales, în acest an, 52 de filme pentru a fi proiectate în concurs, din cele aproape 700 înscrise. Astfel, în concurs au intrat 26 de filme de ficţiune, 21 de filme de animaţie, patru documentare şi un film experimental, în top regăsindu-se România şi Franţa, cu câte şapte scurtmetraje şi Ungaria, cu şase. În acest an, invitatul de onoare al festivalului a fost Slovenia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă