-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalUn documentar IMPRESIONANT despre Amy Winehouse va rula în România

Un documentar IMPRESIONANT despre Amy Winehouse va rula în România

Filmul "Amy", regizat de Asif Kapadia, va fi difuzat în premieră, în cinematografele din România, la data de 18 septembrie.

Filmul prezintă o poveste emoţionantă despre viaţa, dinolo de scenă, a cântăreţei Amy Winehouse.

Regizorul Asif Kapadia a folosit imagini de arhivă, precum şi piese în premieră, “pentru a realiza acest film extrem de modern, emoţionant şi energic, care pune în evidenţă lumea în care trăim într-un mod unic”, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"A fost cu adevărat interesant să facem acest film. Foarte mulţi oameni au fost emoţionaţi când au văzut-o pe Amy fericită în copilărie şi la început de adolescenţă. Pentru că nu au avut ocazia să o vadă niciodată fericită. Au fost oameni care au plâns văzând-o aşa. I-am auzit spunând: «N-am ştiut că a fost fericită.» Ei au crezut că a fost nefericită şi confuză întreaga viaţă. Adevărul este că era uimitoare, inteligentă, atât de specială! Într-un interval scurt de timp, a trecut dintr-o parte în cealaltă. Toţi cei cu care am vorbit sunt încă şocaţi de dispariţia ei, încă nu şi-au revenit”, a declarat Asif Kapadia, regizorul filmului.

Primul album al lui Amy a apărut când solista avea 18 ani, iar următorul la 21-22 de ani.

Amy Winehouse a fost o cântăreaţă de jazz considerată un talent unic în generaţia ei. Din păcate, Amy a decedat în urma unei intoxicaţii cu alcool, în iulie 2011, la vârsta de 27 de ani.

Pe 15 august 2011, Amy Winehouse ar fi trebuit să concerteze la Bucureşti, dar, cu aproximativ două luni înainte de această dată, întregul turneu a fost anulat. Pe 14 septembrie 2015, Amy Winehouse ar fi împlint 31 de ani.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

“În cinci ani, putem să exportăm carne de porc”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să revigoreze zootehnia românească, astfel încât în câțiva ani România să ajungă să exporte din nou carne de...

“În cinci ani, putem să exportăm carne de porc”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să revigoreze zootehnia românească, astfel încât în câțiva ani România să ajungă să exporte din nou carne de...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă