26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalUn avion care transporta 132 de persoane s-a prăbușit pe dealurile Guangxi

Un avion care transporta 132 de persoane s-a prăbușit pe dealurile Guangxi

Un avion chinez de pasageri cu 132 de persoane la bord s-a prăbușit pe un deal împădurit din sudul Chinei. Boeing 737 de la China Eastern Airlines zbura de la Kunming la Guangzhou când a căzut în provincia Guangxi și a luat foc.

Se teme că nu există supraviețuitori, dar numărul victimelor și motivul accidentului nu sunt încă cunoscute. Companiile aeriene chineze au, în general, un istoric bun de siguranță: ultimul accident major a avut loc acum 12 ani.

Un avion chinez cu 132 de persoane s-a prăbușit

Datele de urmărire a zborului au sugerat că avionul a pierdut rapid înălțimea de la altitudinea de croazieră înainte de a lovi solul. Se spune că peste 600 de persoane de intervenție se află la locul accidentului. Pompierii au ajuns primii la fața locului și au reușit să stingă un incendiu pe dealuri cauzat de accident.

Imaginile realizate de sătenii locali și împărtășite pe rețelele sociale chineze – și de către radiodifuzorii de stat – au arătat focul și fumul din accident și resturi de avioane la sol. Standardele de siguranță aeriană și aviație din China s-au îmbunătățit considerabil în ultimele decenii, în urma unei serii de accidente din anii 1990, iar astfel de accidente sunt acum foarte rare.

Ultimul accident de avion major al țării a avut loc în august 2010, când un zbor de la Harbin s-a prăbușit în nord-estul Yichun, pe vreme cețoasă, ucigând 42 de persoane.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre importanța militarilor pentru națiunea română. Ceremonii și demonstrații militare, la Buzău

Militarii reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea naţiunii române, a declarat premierul Marcel Ciolacu.Şeful Executivului a participat, la Buzău, la ceremonia...

Aur pentru Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 1.000 metri la Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria, câștigând medalia de aur în proba...

Un băiat de 19 ani a intrat peste o femeie de 30 de ani şi fiica ei şi a încercat să violeze fata de...

Un incident șocant a avut loc în comuna Izvoare din județul Dolj, unde un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reținut și...
Ultima oră
Pe aceeași temă