7 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăInternaționalUn artist de stradă, în încheierea festivalului Peninsula

Un artist de stradă, în încheierea festivalului Peninsula

Unul dintre cei mai controversaţi artişti ai momentului, Dub Fx va susţine un concert în cadrul festivalului Peninsula din acest an. Este o ocazie cu atât mai specială cu cât acesta este unul dintre cele două concerte pe care artistul le va avea în Europa în această vară. Dub FX va încheia lungul şir al spectacolelor cuprinse în programul acestei ediţii a festivalului, pe 28 august, pe scena Kiss Terrace.

Australianul va fi acompaniat de – şi ea celebra – Flower Fairy(Shoshana Sadia) care este nimeni alta decât soţia sa.

Benjamin Stranford este şi el într-o oarecare măsură un artist al YouTube-ului. După un început de carieră muzicală destul de obscur, prin câteva trupe australiene Dub Fx a renunţat la a mai căuta succesul în formule alambicate şi a decis să pornească de unul singur prin hăţişurile industriei. În scurt timp a găsit care era reţeta potrivită lui: muzica live cântată în stradă compusă doar cu ajutorul vocii sale şi al câtorva efecte.

Creaţiile sale au ajuns la publicul larg şi viteza de creştere a numărului de fani a dat acul peste cap atunci când un regizor l-a filmat şi l-a postat pe contul lui de YouTube. Era o înregistrare a piesei „Love Someone”. 9 milioane de vizualizări mai târziu, Dub cânta despre dramele societăţii, viaţă şi evenimente globale prin întreaga lume alături de, pe atunci, logodnica sa Flower Fairy care îi acompaniază reprezentaţiile. Ajuns la al treilea album, Dub FX se îndreaptă încet şi sigur spre a deveni un reper al industriei muzicale de dubstep.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă