Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un al doilea referendum de independența posibil în Scoția

Scoțienii se întorc la ideea unui al doilea referendum, deoarece își pierd credința în Uniunea Marii Britanii, raportează The Times.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 01.07.2019 - 21:30

Opoziția față de un al doilea referendum de independență scoțian în viitorul apropiat se destramă, potrivit unui sondaj de opinie Panelbase făcut pentru The Sunday Times. Numărul de scoțieni care cred că o rupere a Uniunii cu Marea Britanie nu se va întâmpla niciodată scade.

Sondajul va fi un impuls pentru SNP care pregateste sa continue planurile unui proiect de lege scotian pentru un referendum de independenta si o adunare a cetatenilor pentru a discuta despre schimbari constitutionale pentru Scotia.

Sondajul cu privire la independența, cu o majoritate subțire (51%) care s-ar opune referendumului în comparație cu în favoarea acestuia (49%), sugerează o împărțire aproape uniformă a 1.024 de alegători, realizată în această lună. Mai puțin de jumătate dintre respondenți (48%) sunt împotriva unui alt referendum privind independența în următorii câțiva ani.

Acestă creștere este rezultatul dorinței scotienilor de a rămâne în UE.

Comentarii

loading...