8.2 C
București
marți, 5 noiembrie 2024
AcasăInternaționalUigurii din Turcia solicită boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă 2022

Uigurii din Turcia solicită boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă 2022

Sute de protestatari uiguri din Turcia au ieșit în stradă pentru a cere boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă 2022. Aceștia îndemna participanții să se pronunțe împotriva tratamentului chinez asupra minorității etnice.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing a început vineri, iar oamenii din toată lumea au fost cu ochii pe spectacolul grandios. Cu toate acestea, uigurii au ieșit pe străzile Istanbulului pentru a cere boicotarea Jocurilor. Manifestațiile vin după ce mai multe țări au boicotat evenimentul.

Uigurii protestează pentru boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă 2022

„China oprește genocidul”, „Musulmanii nu dorm, ridicați-vă pentru frații voștri”, au scandat protestatarii, care au blocat pentru scurt timp un drum. Acșetia s-au luat și la bătaie cu polițiștii turci.

„Aceste Olimpiade nu au loc pe zăpadă, ci pe sânge”, a spus un protestatar student, în vârstă de 26 de ani. Mulți protestatari, adunați pe malul mării din Istanbul, au fluturat steagurile alb-albastru ale mișcării de independență a Turkestanului de Est. Beijingul spune despre acest grup că amenință stabilitatea regiunii sale extrem de vestice Xinjiang.

Se estimează că aproximativ 50.000 de uiguri trăiesc în Turcia, cea mai mare diasporă uigură din afara Asiei Centrale. Turcii au legături strânse etnice, religioase și lingvistice cu uigurii.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România sub lupa FMI: bugetul și noi taxe sunt pe masa discuțiilor

O delegație a FMI a ajuns în România să analizeze posibile ajustări fiscale Misiunea Fondului Monetar Internațional, condusă de Jan Kees Martijn, a venit în...

Studiu Cât de bine stau orașele și cartierele din România la apă curentă și căldură?

Indexul T.R.A.I. integrează atât informații obiective, obținute din surse precum Google Traffic, Google Places, Airly și Storia, cât și părerile subiective ale peste 100.000...

România sub lupa FMI: bugetul și noi taxe sunt pe masa discuțiilor

O delegație a FMI a ajuns în România să analizeze posibile ajustări fiscale Misiunea Fondului Monetar Internațional, condusă de Jan Kees Martijn, a venit în...
Ultima oră
Pe aceeași temă