15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalUE speră că atenueze tensiunile comerciale cu Trump la summitul G7

UE speră că atenueze tensiunile comerciale cu Trump la summitul G7

Disensiunile transatlantice vor fi un subiect important al summitului, la care vor fi discutate divergenţele comerciale, cele referitoare la Iran şi la schimbările climatice.

UE a anunţat în iulie că va reacţiona cu taxe vamale suplimentare aplicate unor bunuri americane în valoare de 35 de miliarde de euro, dacă Washingtonul va impune tarife punitive automobilelor europene.

Războiul comercial dintre China şi Statele Unite provoacă temeri legate de un declin economic global.

”Considerăm că tensiunile comerciale sunt cel mai important factor de risc pentru creşterea economiei globale. Blocul va încerca să le detensioneze şi să se concentreze pe agenda comercială pozitivă a UE şi SUA”, a spus oficialul european.

De la vizita preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker la Washington, în urmă cu un an, importurile UE de gaze naturale lichefiate s-au triplat, iar cele de soia s-au dublat, potrivit oficialului.

UE va prefera să rezolve disputa dintre Boeing şi Airbus, referitoare la subvenţii, fără să recurgă la tarife, a adăugat acesta.

Separat, un oficial al administraţiei Trump a declarat că Washingtonul ar putea conveni cu noul premier britanic Boris Johnson o declaraţie referitoare la comerţ, la reuniunea G7 din staţiunea franceză  Biarritz.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă