15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalUE îndeamnă la un dialog larg şi inclusiv la Hong Kong

UE îndeamnă la un dialog larg şi inclusiv la Hong Kong

”Este crucial să se da dovadă de reţinere, să se respingă violenţa şi să se ia măsuri urgente în vederea dezamorsării situaţiei”, îndeamnă Mogherini, citată în comunicat, în numele Celor 28.

”Este esenţial să se angajeze un proces de dialog larg şi inclusiv, implicând toate părţile-cheie”, apreciază Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă, subliniind că libertăţile fundamentale şi ”gradul ridicat de autonomie al Hong Kongului” sunt consacrate în lege şi în acorduri internaţionale şi ”trebuie să continue să fie respectate”.

Mii de manifestanţi în favoarea democraţiei au defilat din nou, sâmbătă, la Hong Kong, într-un weekend cu valoare de test al popularităţii mişcării lor, în contextul amplificării unor temeri cu privire la intenţiile Beijingului.

După zece săptămâni de proteste care au aruncat centrul financiar internaţional în criză, China continentală adoptă un ton tot mai dur.

În declaraţia sa, Federica Mogherini notează că, ”de două luni, un mare număr de cetăţeni îşi exercită dreptul fundamental de întrunire”.

”Cu toate acestea, a avut loc recent un nunăr tot mai mare de incidente violente inacceptabile, şi există riscuri suplimentare de violenţă şi instabilitate”, deplânge ea.

Cele mai citite

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă