10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalUE: Escaladarea violenţelor în Hong Kong este inacceptabilă

UE: Escaladarea violenţelor în Hong Kong este inacceptabilă

Poliţia din Hong Kong a folosit gloanţe de cauciuc şi grenade cu gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii, care au ripostat cu sticle incendiare.

”Am văzut ştirile conform cărora oameni care au acordat primul ajutor şi personal medical au fost arestaţi în timp ce încercau să acorde asistenţă celor răniţi, ceea ce este motiv de îngrijorare profundă”, a declarat Maja Kocijancic, purtătoare de cuvânt a şefei diplomaţiei UE, Federica Mogherini.

”Orice violenţă este, desigur, inacceptabilă, şi orice măsură luată de autorităţile de aplicare a legii trebuie să rămână strict proporţionată, iar libertăţile fundamentale, inclusiv dreptul de asociere şi exprimare paşnică, trebuie să fie respectate”, a adăugat reprezentanta UE.

Maja Kocijancic a spus că executivul comunitar le cere tuturor părţilor implicate în evenimentele din Hong Kong să dea dovadă de reţinere şi să se angajeze în eforturi pentru detensionarea situaţiei.

Protestele din Hong Kong au început la 9 iunie, după ce lidera executivului local, Carrie Lam, a încercat să promoveze o lege care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală.

În pofida retragerii proiectului legislativ la scurt timp, protestele din Hong Kong s-au transformat într-o mişcare pro-democraţie mai amplă, iar ciocnirile între manifestanţi şi poliţie au devenit tot mai violente.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă