13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalUcraina i-a deschis un dosar penal așa-zisului ministru de Externe al Transnistriei,...

Ucraina i-a deschis un dosar penal așa-zisului ministru de Externe al Transnistriei, pe motiv că dorește modificarea frontierelor Ucrainei

Autoritățile de la Kiev au deschis un dosar penal împotriva lui Vitali Ignatiev, așa-zisul ministru de Externe al Transnistriei, acuzându-l că face propagandă pentru modificarea granițelor Ucrainei.

Această informație este transmisă de presa din Republica Moldova care citează un anunț publicat în Monitorul Oficial al Ucrainei. Ignatiev este născut în regiunea Odessa din Ucraina și deține și cetățenia ucraineană.

Justiția din Ucraina acuză pe Ignatiev că a făcut „apeluri publice privind modificarrea hotarelor teritoriului sau a frontierei de stat a Ucrainei, cu încălcarea prevederilor Constituției Ucrainei”. De asemenea, Ucraina îl mai acuză pe Ignatiev că are „activitate de informare în cooperare cu statul agresor și administrația sa de ocupație, care vizează sprijinirea statului agresor și administrației lui de ocupație”. Pentru aceste fapte, Ucraina l-ar putea condamna pe Ignatiev până la 15 ani de închisoare.

Potrivit terminologiei din Ucraina, “statul agresor” este Rusia. Pe teritoriul Transnistriei sunt staționați ilegal peste o mie de militari ai Rusiei. Rusia susține regimul separatist de la Tiraspol, din care face parte și Ignatiev. Transnistria este regiunea de est a Republicii Moldova, aflată lângă Ucraina. Nu este însă clar la ce modificare de frontiere face referire justiția din Ucraina, atunci când îl acuză pe Ignatiev.

În anul 2022, Ignatiev anunța că Transnistria dorește să se “unească” cu Rusia. Totuși, Rusia nu a răspuns acestei propuneri emise de la Tiraspol.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Marcel Boloș vrea militarizarea ANAF. Ce se întâmplă cu marii datornici ai țării?

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că are în plan militarizarea ANAF, însă inspectorii agenției pare că vor merge la micii comercianți, deoarece companiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă