18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalUcraina acuză Rusia de intensificarea atacurilor cibernetice înaintea alegerilor

Ucraina acuză Rusia de intensificarea atacurilor cibernetice înaintea alegerilor

Demediuk a precizat că atacatorii folosesc diferite instrumente online infectate cu viruşi – felicitări, invitaţii la shopping, oferte de actualizare a software-ului – şi alte metode de tip phishing, care presupun asumarea de identităţi false pentru obţinerea parolelor şi altor date personale ale utilizatorilor unor site-uri.

Cu 10 săptămâni înainte alegerilor, hackerii cumpără şi date personale ale oficialilor implicaţi în procesul electoral, plătind pentru ele cu criptomonede, în “dark web”, partea din internet inaccesibilă publicului larg care nu dispune de software-ul necesar pentru navigare anonimă.

Plăţile în criptomonede se fac “din aceleaşi conturi folosite şi pentru finanţarea atacurilor anterioare”, ceea ce constituie “un indiciu că sunt implicate aceleaşi organizaţii de hackeri aflate sub controlul unor agenţii speciale ruseşti”, a spus Demediuk.

Solicitat să comenteze acuzaţiile oficialului ucrainean, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: “Structurile de stat ale Rusiei nu s-au amestecat niciodată şi nu se amestecă în afacerile interne ale altor ţări”.

După ce Rusia a anexat Crimeea, în 2014, Ucraina a acuzat de mai multe ori Moscova de coordonarea unor atacuri informatice pe scară largă, în cadrul aşa-numitului război hibrid. Rusia a negat toate acuzaţiile.

Cele mai citite

VIDEO. Mărturii terifiante ale tatălui lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu: “Ne datorați 500 de lei”

Tatăl lui Sebi Olariu, tânărul care a fost ucis de Vlad Pascu în terifiantul accident de la 2 Mai, a fost prezent în podcastul...

SUA atacă Chină pentru sprijinul militar dat Rusiei în războiul din Ucraina

China sprijină efortul de război al Rusiei în Ucraina, ajutând Moscova în cea mai mare consolidare militară de după epoca sovietică, furnizând tehnologie pentru...

Tulcea: Nicolae Ciucă vrea dezvoltarea infrastructurii porturilor fluviale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii portuare fluviale, în contextul creşterii traficului în porturile de la Marea Neagră şi pe drumurile din Dobrogea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă