27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalTVR vrea să transmită postul Euronews în limba română

TVR vrea să transmită postul Euronews în limba română

Televiziunea Română va încheia un parteneriat cu televiziunea paneuropeană de ştiri Euronews, pentru transmiterea, în premieră în România, a postului Euronews în limba română, anunţă Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, citat de Mediafax.

Cu ocazia Conferinţei Mondiale Euronews, organizată marţi şi care marchează existenţa a 20 de ani de prezenţă în peisajul media european a Euronews, preşedintele-director general (PDG) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Claudiu Săftoiu, anunţă „demararea de discuţii ferme pentru lansarea canalului paneuropean Euronews în limba română, prin preluarea acestuia pe frecvenţa TVR Info”, se spune în comunicatul TVR.

„Lansarea Euronews – TVR Info, cu tot ceea ce presupune ca efort şi implicare din resursă internă, va fi realizată după finalizarea procesului de restructurare de personal şi reorganizare a activităţii în Televiziunea Română, estimată să se încheie la sfârşitul lunii noiembrie 2012”, se mai spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, „parteneriatul media presupune partajarea frecvenţei TVR Info cu conţinutul jurnalistic Euronews, alături de producţia de emisiuni informative asigurate de Departamentul de Ştiri al Televiziunii Române, lucru care nu va necesita angajări suplimentare de jurnalişti”.

„Parteneriatul de prestigiu TVR – Euronews reprezintă o premieră pentru serviciul de televiziune publică din România, prin afilierea Televiziunii Române la principiile şi valorile jurnalistice europene şi prin împlinirea misiunii TVR de deschidere a telespectatorului român spre realităţile şi actualitatea europeană”, se mai spune în comunicat.

Conferinţa de presă mondială Euronews de marţi va transmite, în direct de la Paris, în 22 de capitale ale lumii mesajul preşedintelui-director general al Euronews, Michael Peters, privind orientările şi misiunea pe care Euronews şi-o stabileşte pentru următorii ani. Conferinţa este intitulată „A prospera în universul mass-media”.

Euronews este un canal multilingual de ştiri de televiziune creat în 1993, cu sediul în Lyon-Ecully, Franţa.

Potrivit comunicatului, Societatea Română de Televiziune este membru acţionar Euronews din 18 octombrie 2004.

„Prin contractul semnat cu Euronews, TVR primeşte versiunea internaţională a segmentului de ştiri şi permisiunea de a traduce şi difuza acest segment în limba română pe canalele sale”, se mai spune în comunicat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă