34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalTudor Chirilă respinge acuzațiile de implicare politică

Tudor Chirilă respinge acuzațiile de implicare politică

Solistul trupei Vama, Tudor Chirilă, respinge acuzațiile de pe Facebook de implicare în campania electorală.

„Tot am auzit și tot am fost taxat pe Facebook în urma diverselor mele postări în ultimele două, trei săptămâni, că fac politică. Frate, hai să ne înțelegem puțin: dacă începi să vorbești din perspectiva unei conștiințe civice, nu înseamnă că faci politică. Dacă vrei să taxezi minciuna, nesimțirea, dacă vrei să taxezi un fel jenant și agresiv de a face campanie electorală și tu ești cetățean al unui oraș în care ești asediat de o campanie electorală murdară, nu înseamnă că faci politică. Politică înseamnă că faci atunci când devii activist de partid, plătești o cotizație și mai vrei să și urci pe scara acelui partid” a afirmat artistul.

„Cred că e datoria fiecărui om și mai ales a vocilor publice să taxele derapaje de la o minimă conștiință civică. Aceste derapaje trebuie taxate și asta nu înseamnă că faci politică” susține Tudor Chirilă.

„Cred că românii au taxat foarte mult și cuțitul la os a ajuns în momentul în care altor români li s-a interzis un drept fundamental, și asta a scos lumea în stradă și le-a amintit oamenilor că, până la urmă, cu chestia asta nu te joci. Că, dacă ne numim democrație, totuși votul poate să facă o diferență. Și e bine că s-a întâmplat chestia asta aseară, ca să nu uite nici cei care au venit pentru că nu trebuie uitată o chestie: noul nostru președinte este instaurat în urma unui vot negativ și ar face bine să nu-și bată joc de cei 55% de oameni care au ieșit și au dat un vot nu pentru că-l cunoșteau pe el, ci un vot pentru că-l cunoșteau pe celălalt, pentru că au dat un vot negativ. El trebuie să trăiască cu responsabilitatea aceasta” a povestit Chirilă la matinalul Kiss FM.

Tudor Chirilă a fost invitatul lui Sergiu și al lui Andrei la matinalul pe care cei doi comedianți îl realizează la Kiss FM. Artistul le-a vorbit fanilor despre protestele la care a participat ieri în București.

„Sunt încă emoționat. Aseară am fost în Piața Victoriei și în Piața Universității. La momentul la care am plecat eu acolo eram solidar cu niște oameni care nu puteau să-și exercite un drept fundamental, acela de a vota. Eram solidar cu diaspora și de asta am ieșit în stradă” a declarat invitatul la Kiss FM.

„Mi se pare un moment istoric, mi se pare important că o mână de oameni, dacă ne raportăm la bazinul de vot, a reușit să răstoarne buturuga mare și să dea un exemplu extraordinar de util în momentul ăsta celor din țară. A fost o lecție extraordinară, pe care a trebuit să ne-o dea niște oameni care au părăsit această țară și care au demonstrat că ești plecat, dar țara ta e cu tine” a continuat Chirilă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă