Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump l-a făcut "prost", britanicii l-au făcut Lord

Fostul ambasador britanic în Statele Unite, pe care preşedintele amrican Donald Trump l-a catalogat drept un ”tip foarte prost” şi care a fost nevoit să demisioneze, a devenit marţi membru al Camerei Lorzilor.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2019 - 16:39

Demnitatea deosebită pe care a primit-o britanicul a venit la recomandarea fostului premier Theresa May, mai scrie presa internațională. 

Kim Darroch, un diplomat de carieră, a fost înnobilat şi făcut pair pe viaţă, o recompensă onorifică pe care i-a acordat-o Theresa May la finalul mandatului său la conducerea Guvernului, în iulie.

El s-a aflat în centrul unei polemici aprige, în urma publicării în presă a unor note diplomatice prea puţin măgulitoare la adresa locatarului Casei Albe.

În urma acestor divulgări, Trump a dat asigurări că nu va mai avea ”niciun contact” cu Kim Darroch.

Diplomatul de rang înalt a sfârşit prin a demisiona, însă nu fără să fi obţinut susţinerea Theresei May.

În calitate de pair pe viaţă, Kim Darroch are dreptul să facă parte şi să voteze în Camera superioară a Parlamentului britanic.

Londra a deschis o anchetă cu scopul de a găsi responsabilul sau responsabilii care au permis publicarea de către săptămânalul Mail on Sunday a unor raporate confidenţiale transmise de către Kim Darroch, în care îl cataloga pe locatarul casei Albe drept ”instabil” şi ”incompetent”, mai scrie News.ro.

Ambasadorul a prezentat, de asemenea, administraţia americană drept ”unică în disfuncţionalitatea sa”.

Comentarii