VIDEO Dezvăluiri din culisele negocierilor dintre Donald Trump şi liderul nord-coreean

Preşedintele american Donald Trump a declarat că Statele Unite trebuie să caute pacea cu Coreea de Nord „cu orice preţ”, într-un videoclip publicat de Casa Albă.

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 16.06.2018 - 13:21

Liderul de la Washington susţine, într-o nouă înregistrare, că „oricine poate să meargă la război, dar doar cei mai curajoşi pot ajunge la pace”. Preşedintele american a explicat cum a negociat cu liderul nord-coreean: „Lumea noastră a avut parte de destule conflicte. Dacă există o şansă de pace, dacă există o şansă să oprim ameninţarea teribilă a unui conflict nuclear, atunci trebuie să o urmăm cu orice preţ”.

 

Videoclipul arată imagini cu Trump şi Kim Jong-un cum îşi dau mâna, zâmbesc şi semnează acordul de la summit-ul din Singapore. „Am muncit foarte mult. Eu am făcut călătoria. A meritat fiecare secundă. A fost un eveniment incredibil. Oamenii din Asia se simt în siguranţă şi toate persoanele din lume se simt mult mai în siguranţă faţă de perioada de dinainte să fiu preşedinte”, a susţinut Trump. „Acesta este începutul unui proces de dezarmare nucleară a Coreei de Nord. Câteodată zic „denuclearizarea” Coreei de Nord, un cuvânt minunat”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

De asemenea, Trump precizează că sancţiunile economice vor rămâne valabile şi că Secretarul de Stat, Mike Pompeo, va colabora cu Coreea de Nord în următoarele săptămâni pentru a stabili detaliile pentru un acord privind dezarmarea nucleară. „Acest summit a marcat un nou început în relaţiile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord şi a deschis un drum către viitor pentru toţi coreenii, din sud şi nord. Summit-ul reprezintă ceva nou faţă de încercările eşuate ale administraţiilor anterioare”, a precizat Trump.

 

Comentarii