20 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăInternaționalTrump, constrâns să facă testul

Trump, constrâns să facă testul

Donald Trump nu este purtător al noului coronavirus, a anunţat medicul Casei Albe, dezvăluind rezultatul testului la care a fost supus preşedintele american după ce a fost în contact cu mai mulţi membri ai unei delegaţii brazilieni care ulterior au fost testaţi pozitiv, informează AFP.

”Am primit în această seară confirmarea că testul este negativ”, a anunţat medicul Sean Conley. ”La o săptămână după ce a luat cina la Mar-a-Lago (Florida – n.r.) cu delegaţia braziliană, preşedintele nu prezintă niciun simptom”, a adăugat el.

Șeful de la Casa Albă nu a vrut să fie testat

 

Preşedintele de 73 de ani, care a refuzat timp de mai multe zile să se testeze, a anunţat sâmbătă că a fost testat în cele din urmă şi că aşteaptă rezultatele. ”Am făcut testul ieri (vineri – n.r.) seară”, a declarat el, potrivit Agerpres, în cadrul unei conferinţe de la Casa Albă, după ce a explicat vineri că nu este nevoie să facă testul, din moment ce nu prezintă niciun simptom.

Totuşi, refuzul preşedintelui primei puteri mondiale de a se testa pentru coronavirus a provocat îngrijorare, în contextul în care el a fost în contact weekendul trecut, pe proprietatea sa de la Mar-a-Lago, cu două persoane testate pozitiv pentru coronavirus.

Donald Trump a declarat vineri stare de urgenţă la nivel naţional, permiţând statului federal să deblocheze până la 50 de miliarde de dolari.

În ajun, el a creat suprindere anunţând interdicţia de intrare în SUA timp de treizeci de zile a călătorilor provenind din spaţiul Schengen al Europei. Iar între timp, din cauza creșterii numărului de infectări și victime din Marea Britanie, interdicția s-a extins și aici. ”Suspendăm toate călătoriile din Regatul Unit şi Irlanda. Această măsură va intra în vigoare luni, la miezul nopţii”, ora Washingtonului, marţi la 04:00 GMT, a precizat vicepreşedintele american Mike Pence. ”Americanii din Regatul Unit şi Irlanda pot veni acasă”, precum şi ”rezidenţii permanenţi” din Statele Unite care se află în aceste două ţări.

 

„Nu va fi” supus examinării

Preşedintele american Donald Trump nu va fi testat pentru Covid-19, în ciuda faptului că a intrat în contact cu doi oficiali brazilieni la Mar-a-Lago săptămâna trecută, care de atunci au fost testaţi pozitiv pentru virus, fusese afirmat într-o scrisoare a medicului preşedintelui.

Casa Albă a dat publicităţii o scrisoare oficială din partea medicului preşedintelui, Sean Conley, care afirmă că interacţiunile lui Trump au fost clasificate ca având un ”risc scăzut de transmitere”.

Prea puțină expunere pentru un președinte

 

”Expunerea preşedintelui la primul individ a fost extrem de limitată (fotografie, strângere de mână), şi, deşi el a petrecut mai mult timp în apropierea celui de-al doilea caz, toate interacţiunile au avut loc înainte de debutul oricărui simptom”, potrivit scrisorii medicului.

Scrisoarea adaugă că nu există ”niciun indiciu pentru autocarantină în acest moment” şi că ”având în vedere că însuşi preşedintele rămâne fără simptome, testarea pentru COVID-19 nu este indicată în prezent”.

Săptămâna trecută, Trump a luat parte la un dineu cu secretarul comunicaţiilor brazilian, Fabio Wajngarten, despre care oficiali brazilieni afirmă că acum a fost testat pozitiv pentru coronavirus, aminteşte Reuters.

Medicul Casei Albe Sean P. Conley a anunţat că un alt invitat la dineul de la Mar-a-Lago cu care preşedintele a intrat în contact pentru scurt timp a început să prezinte simptome de Covid-19 trei zile mai târziu şi de atunci a fost confirmat cu acest virus.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă