6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump către Iran: Fără amenințări sau vor fi consecințe nemaivăzute!

Trump către Iran: Fără amenințări sau vor fi consecințe nemaivăzute!

Duminică noaptea, președintele Statelor Unite al Americii, Donald Trump, a lansat o tiradă nervoasă pe Twitter la adresa omologului său iranian, Hassan Rouhani, amenințând cu consecințe nemaivăzute.

În timpul zilei de ieri, Rouhani declarase că politicile ostile ale SUA față de Iran se pot termina cu „mama tuturor războaielor”. Replica lui Trump nu s-a lăsat așteptată multă vreme. Acesta i-a răspuns lui Rouhani, pe Twitter (uzul literelor mari de tipar îi aparține președintelui american – n.r.):

„Către președintele iranian Rouhani: SĂ NU MAI AMENINȚAȚI STATELE UNITE NICIODATĂ SAU VEȚI SUFERI CONSECINȚE PE CARE PUȚINI DE-A LUNGUL ISTORIEI LE-AU SUFERIT. NU MAI SUNTEM O ȚARĂ CARE SĂ ACCEPTE DISCURSUL VOSTRU DEMENT AL VIOLENȚEI ȘI MORȚII. AVEȚI GRIJĂ!”.

Se pare că escaladarea retoricii belicoase a celor doi președinți a apărut după ce administrația Trump a lansat o strategie menită să provoace instabilitate politică în Iran, să pună presiune asupra regimului de la Teheran pentru a nu continua dezvoltarea de arme nucleare și să înceteze sprijinul oferit milițiilor shia din restul țărilor Orientului Mijlociu, informează Reuters.

Un alt plan al SUA de a sabota regimul islamic de Teheran ține de exporturile iraniene de petrol. Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, i-a numit pe liderii iranieni „mafioți” și a anunțat că va pune persiune pe toate țările din zonă să nu mai cumpere petrol din Iran. De asemenea, acest a promis că va sprijini eforturile opoziției iraniene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă