12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalTRUMP ANUNȚĂ CĂ VA SUSPENDA TOATĂ IMIGRAȚIA ÎN S.U.A., DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

TRUMP ANUNȚĂ CĂ VA SUSPENDA TOATĂ IMIGRAȚIA ÎN S.U.A., DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

Președintele Donald Trump a declarat că va suspenda temporar toată imigrația în Statele Unite, printr-un ordin executiv, ca răspuns la focarul de coronavirus dar și să protejeze locurile de muncă ameri- cane.

Mișcarea, pe care președintele republican a anunțat-o pe Twitter, atinge în mod eficient un obiectiv de politică Trump pe termen lung pentru a reduce imigrația, pe fondul crizei economice și de sănătate care a măturat țara în urma pandemiei de coronavirus.

Decizia sa a condus rapid la reacțiile unor democrați, care l-au acuzat pe președintele american că a creat o deturnare a atenției față de ceea ce ei consideră drept un răspuns lent și defectuos la criza coronavirus.

Donal Trump a transmis că ia măsuri pentru protejarea forței de muncă din SUA. Milioane de americani se află acum în șomaj după ce companiile au concediat angajații pe fondul blocajelor la nivel național pentru a opri contagiunea. ■

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă