22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalTragedia podului genovez are reverberații până în Bulgaria

Tragedia podului genovez are reverberații până în Bulgaria

Potrivit unor extrase de la reuniunea guvernamentală care a avut loc miercuri, ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice, Nikolay Nankov, a informat că 211 poduri, majoritatea construite în urmă cu 35-40 de ani, sunt într-o stare proastă.

„Totul trebuie renovat şi consolidat” a declarat şeful guvernului bulgar, evocând „fie o finanţare prin împrumuturi rambursate graţie viitorului sistem de peaj, fie prin instrumente bugetare” şi precizând că ar dori o renovare simultană a tuturor podurilor, după ce marţi un viaduct s-a prăbuşit la Genova, provocând decesul a 38 de persoane.

Guvernul conservator de la Sofia profită de mai mulţi ani de fondurile europene pentru a moderniza o infrastructură sub-dezvoltată care nu a mai fost întreţinută după căderea comunismului. La o suprafaţă de 110.000 de kilometri pătraţi, Bulgaria nu are decât 777 de kilometri de autostradă, din care o parte sunt într-o stare proastă.

38 de persoane au decedat în urma prăbuşirii unui pod rutier, pe autostrada A10, în regiunea oraşului italian Genova. Alte câteva zeci de persoane au fost grav rănite sau sunt date dispărute.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă