11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalTop trei actori ale căror filme au generat cele mai mari încasări...

Top trei actori ale căror filme au generat cele mai mari încasări în 2014

Jennifer Lawrence ocupă primul loc în topul actorilor ale căror filme au generat cele mai mari încasări în2014, arată un clasament anual realizat de editorii revistei Forbes și preluat de Mediafax.

Actriţa americană, în vârstă de 24 de ani, a apărut în două dintre filmele cu încasări considerabile în acest an – "Jocurile foamei: Revolta – Partea I/ The Hunger Games: Mockingjay Part 1" şi "X-Men: Viitorul este trecut/ X-Men: Days of Future Past", care au generat împreună venituri de 1,4 miliarde de dolari pe plan mondial, informează contactmusic.com.

În februarie 2015, Jennifer Lawrence va putea fi văzută pe marile ecrane în Statele Unite ale Americii în filmul "Serena", în care actriţa joacă din nou alături de Bradley Cooper, colegul ei de pe afişul peliculei "Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook". Pentru evoluţia ei din acel film, artista americană a fost recompensată cu premiul Oscar la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal". De asemenea, Jennifer Lawrence a avut succes şi în topul US Billboard cu piesa "The Hanging Tree", un cântec inclus pe coloana sonoră a filmului "Jocurile foamei: Revolta – Partea I", care a ajuns până pe locul al 12-lea în prestigiosul top muzical american.

Actorul Chriss Pratt, starul filmului "Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy", ocupă locul al doilea, întrucât filmele sale au generat venituri totale de 1,2 miliarde de dolari. Lungmetrajul "Gardienii galaxiei", inspirat din universul benzilor desenate Marvel, a fost filmul cu cele mai mari încasări din Statele Unite ale Americii şi a obţinut venituri totale de 772 milioane de dolari pe plan mondial. Chriss Pratt s-a remarcat şi în animaţia "Marea aventură Lego/ The Lego Movie", o altă surpriză plăcută în box office-ul mondial al acestui an. Starul american va putea fi văzut în al patrulea film din franciza "Jurassic Park", care va fi lansat pe marile ecrane pe 12 iunie2015.

Scarlett Johanssen completează podiumului, clasându-se pe locul al treilea, cu încasări totale de 1,18 miliarde de dolari aduse de trei pelicule de succes în 2014: "Căpitanul America: Războinicul iernii/ Captain America: The Winter Soldier", "Lucy" şi "Pe sub piele/ Under the Skin".

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă