3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăInternaționalTop Gear, în situaţii extreme

Top Gear, în situaţii extreme

În Norvegia, Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond vor încerca diverse probe olimpice, dar cu maşini, în Africa vor traversa sălbăticia din Botswana, apoi îşi propun să de­vină primii oameni care au ajuns vreodată la Polul Nord cu o maşină.

Ca întotdeauna, provocările pe care le are fiecare de întâmpinat sunt unice şi oferă o experienţă de vizionare ce nu poate fi ratată!

Jocurile Olimpice de Iarnă
(luni, 18 octombrie, ora 21.00)

Pentru acest episod, Jeremy Clarkson şi James May au luat cu asalt munţii înzăpeziţi din zona Lillehammer, Norvegia. Scopul lor era să organizeze propriile Jocuri Olimpice de Iarnă. Pentru proba de biatlon, James a condus un Audi Q7, iar Jeremy – un Volvo XC90. În timp ce James a optat pentru puşca standard, Jeremy a ales o armă automată Heckler & Koch MP5 – nu neapărat arma cu cea mai bună ţintă. Pentru saltul cu Mini-ski, Jeremy şi James au încercat să depăşească distanţa străbătută de un profesionist în sărituri cu schiurile, folosind un Leyland Mini. La patinaj-slalom off-road, categoria „dans-viteză”, Jeremy a condus un Jaguar 2 x 4, iar James un Range Rover 4 x 4. E inutil să adăugăm că Jeremy a zburat de pe traseu fără cea mai mică speranţă de a trece vreodată linia de sosire. A obţinut, ce-i drept, nişte puncte suplimentare pentru stil.

Botswana
(marţi, 19 octombrie, ora 21.00)

Cei trei prezentatori au abandonat hangarul lor, unde e mereu curent, şi au pornit spre spaţiile deschise şi generoase din Botswana, într-un safari de 1.600 km în Africa. Ca să le dea o lecţie cetăţenilor din Surrey, care cred că au nevoie de un 4×4 doar fiindcă locuiesc pe o stradă pe care, din când în când, cad câteva frunze, fiecare dintre prezentatori au făcut această călătorie într-un automobil normal, 2 x 4, cumpărat contra sumei de 1500 lire sterline. Cursa a început într-un sătuc aflat pe graniţa dintre Zimbabwe şi Botswana, iar pentru a ajunge la destinaţie, băieţii au fost nevoiţi să treacă prin mocirla de pe câmpiile saline Makgadikgadi şi prin praful înecăcios din Deşertul Kalahari. Concluzia: dacă trăieşti în Surrey sau trebuie să traversezi o ţară africană, nu ai nevoie de un BMW X5 sau de un Range Rover nervos. Tot ce îţi trebuie e un Volkswagen Beetle (maşina de rezervă, în cazul în care maşinile cumpărate ar fi suferit o pană ireparabilă).

La Polul Nord
(miercuri, 20 octombrie, ora 21.00)

Echipa s-a îmbrăcat bine şi şi-a asumat o provocare extremă din istoria celui mai faimos show auto din lume: o cursă până la Polul Nord. Cu siguranţă, oricine este de acord că 725 km de tundră arctică, blocuri enorme de gheaţă, urşi polari şi temperaturi de -35 grade Celsius fac ca o mică hoinăreală prin Europa într-un Bugatti să pară de-a dreptul cuminţică. Mijlocul de transport pe care Richard l-a ales avea să fie o echipă de câini inuiţi, înhămaţi la o sanie de lemn. Jeremy urma să încerce o premieră mondială, şofând până la Polul Nord o camionetă Toyota complet modificată. Să-nceapă cursa printre blocuri enorme de gheaţă!

 

Jeremy Clarkson – Citate amuzante

Jeremy Clarkson este cunoscut, mai ales pentru „Top Gear”, program pe care l-a prezentat între 1989 şi 1999, fiind reluat în 2002, cu un format complet schimbat. Este totodată şi una dintre cele mai cunoscute şi mai controversate personalităţi din Marea Britanie. Stilul său de jurnalist şi prezentator, cu opinii ferme, dar şi cu mult umor, a crescut simţitor audienţa, dar a atras şi critici din partea presei, politicienilor, grupurilor de presiune şi publicului. Mai jos găsiţi o listă cu une­le dintre cele mai cunoscute replici date de Clarkson în timpul testării maşinilor.

– Ştim cu toţii că maşinile mici sunt bune pentru noi. Dar acelaşi lucru îl putem spune despre uleiul din ficat de cod sau despre jogging.

– Am văzut răni cangrenate care arătau mai bine. (J. Clarkson despre Porsche Cayenne)

– Viteza nu a ucis niciodată pe nimeni. Faptul că la un moment dat te opreşti brusc – asta te termină.

– Îmi cer mii de scuze, v-am făcut să vă pierdeţi de pomană vremea cu noi, în această seară. Nu există maşini coreene sau malaeziene bune.

– Am primit mai multe plângeri pentru că nu prezentăm în programul nostru suficiente maşini la preţuri accesibile. Ca urmare, în seara asta, începem cu cel mai ieftin Ferrari cu putinţă (un Ferrari F430).

– (Despre Alfa Romeo Brera) E ca Angelina Jolie. Aţi auzit că e nebună şi nu mănâncă nimic altceva în afară de pastă de lipit tapetul. Dar tot v-aţi băga, nu?

– (Din nou despre Brera, referitor la o variantă care ajunge mai lent de la 0 la 100 km şi costă mult) E precum Cameron Diaz. Ştii că e vegetariană. Ştii că e dedicată principiilor ecologiste. Dar ai spune nu? Maşina asta parcă ar fi Cameron Diaz, dar pe roţi.

– Ferrari 355 e ca un ou de prepeliţă înmuiat în salată de ţelină şi servit din buricul Juliei Roberts.

– (Despre Mercedes CLS55 AMG) Sună de parcă ar fi Barry White mâncând viespi.

– Aston Martin DB9… Asta nu e maşină de curse, e pornografie!

– (Despre BMW X3) Dacă nu eşti în deplinătatea facultăţilor mintale – şi prin asta înţeleg că te trezeşti dis-de-dimineaţă şi crezi că eşti o ceapă – asta e maşina ta!

– Când eşti la o petrecere şi le spui oamenilor că ai un Nissan Almera e ca şi cum le-ai spune că ai virusul Ebola şi te pregăteşti să strănuţi.

– Aş prefera să mă duc la birou târându-mă în patru labe, decât la volanul unui Ford Galaxy. Omul care a conceput tapiseria scaunelor de Ford Galaxy avea o fixaţie pentru conopidă. Aş prefera să-mi fac o vasectomie decât să cumpăr un Ford Galaxy.

– Nu trebuie doar să te fereşti de Suzuki Wagon R. Trebuie să te fereşti de el aşa cum te-ai feri de o partidă de sex neprotejat cu un travestit etiopian.

– (Despre maşinile de la un salon Max Power) Cele mai multe dintre maşinile astea ajung de la 0 la 100 km odată… şi apoi sar în aer.

– Volkswagen plăteşte 200 de lire sterline ca să cumpere un set de patru injectoare de carburant pentru mo­delul Golf, varianta Diesel. Cei de la Kia probabil că ar face vreo câteva automobile noi de banii ăştia.

– Acesta este un Renault Espace. Pro­babil unul dintre cele mai bune vehicule de transportat oameni. Dar nu că asta ar fi o chestie foarte lăudabilă. E ca şi cum ai spune: „Dumnezeule! Am sifilis, cea mai bună dintre bolile cu transmitere sexuală!”.

– (Despre Audi RS4 Convertible) Singurul om din lume care arăta bine într-o maşină decapotabilă cu 4 locuri a fost Adolf Hitler.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă