8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalTeroristul din Bruxelles ar fi fost împușcat într-o confruntare cu poliția

Teroristul din Bruxelles ar fi fost împușcat într-o confruntare cu poliția

Un cetățean străin, despre care se presupune că este autorul atacului terorist, din 16 octombrie 2023, de la Bruxelles, a fost împușcat într-o confruntare cu poliția belgiană și este acum la spital.

Autoritățile din Belgia nu au confirmat oficial identitatea persoanei pe care polițiștii au neutralizat-o. Se pare că este vorba de un bărbat care era deja căutat pentru trafic de persoane.

Cu privire la autorul atacului din ziua de luni, 16 octombrie 2023, se știe că este un cetățean originar din Tunisia, care se afla în Belgia în calitate de refugiat. Tunisianul împușcase mortal, pe o stradă din Bruxelles, doi cetățeni suedezi și rănise un al treilea, apoi a fugit pe un scuter. Suedezii veniseră în Belgia pentru a asista la meciul de fotbal Belgia – Suedia, din preliminariile Euro 2024.

Tunisianul ar fi comis atacul terorist în Belgia drept răspuns la faptul că, în SUA, într-o suburbie a orașului Chicago, un cetățean american de 71 de ani a ucis un copil de 6 ani, de origine palestiniană. La rândul lui, cetățeanul american a comis această crimă după ce gruparea teroristă Hamas, care susține că apără poporul palestinian, a atacat statul Israel.

Consiliul European are o reuniune extraordinară în seara de 17 octombrie 2023, pentru a discuta situația de criză din Orientul Mijlociu și implicațiile sale în Europa. Apoi, în ziua de 18 octombrie, președintele SUA, Joe Biden, se va afla în vizită în Israel. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, se află deja în Orientul Mijlociu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă