5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalTeatru: „Tartuffe“

Teatru: „Tartuffe“

Sâmbătă, la Teatrul Metropolis, are loc o nouă premieră în direcţia de scenă a marelui regizor Victor Ioan Frunză şi cu scenografia Adrianei Grand: ”Tartuffe” de Molière.

După cum spun creatorii spectacolului, montarea este: ”O poveste despre obsesie, spusă în versuri.

O familie fericită se destramă atunci când tatăl (Orgon) uită că are o datorie faţă de cei care îl iubesc şi se dedică în schimb cu pasiune oarbă lui Tartuffe, un bigot care pretinde că vorbeşte în numele Divinităţii. Este totodată o poveste despre instinct, despre nedreptate şi inegalitate, animată de caractere puternice, într-o cheie de joc neaşteptată şi proaspătă, ce aminteşte de actoria de film. Conflictul din sânul familiei capătă, pe rând, accente comice, dramatice şi, în cele din urmă, tragice.

O comedie frumoasă despre bine şi rău, dar şi despre cât de greu e să deosebeşti binele de rău. Scandalul urcă pe scenă într-un spectacol deopotrivă amuzant şi tulburător, crud şi subtil. Ca Teatrul. Sau ca viaţa”.

Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă