6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalȚara care permite săptămâna de lucru de 4 zile! Angajații pot avea...

Țara care permite săptămâna de lucru de 4 zile! Angajații pot avea weekend prelungit

Belgia a aprobat săptămâna de lucru de 4 zile, la cererea angajaților. Potrivit noilor reforme, acestora nu li se va scădea salariul și pot avea weekend prelungit.

Belgienii vor avea dreptul de a lucra o săptămână de patru zile fără pierderi de salariu. Decizia a venit în urma unei revizuiri guvernamentale a legislației muncii din țară, determinată de pandemia de Covid.

Săptămâna de lucru de 4 zile în Belgia

Opțiunea angajaților de a lucra zile mai lungi pentru a câștiga un weekend de trei zile a fost unul dintre pachetele de reforme economice convenite marți în cadrul coaliției de guvernare. Totuși, companiile pot refuza o cerere a unui angajat pentru o săptămână de lucru redusă.

Premierul Alexander De Croo a spus că copul reformelor pieței muncii este de a crea o economie mai dinamică și mai productivă.

„Dacă ne compari țara cu ceilalți, vei vedea adesea că suntem mult mai puțin dinamici”, a spus el. „După doi ani grei, piața muncii a evoluat. Prin acest acord, stabilim reperele pentru o economie bună.”, a spus prim-ministrul.

Aceeași măsură a fost testată și în Islanda între 2015 și 2019. De atunci, aproximativ 85% din populație a optat pentru un astfel de program. O încercare de șase luni pe o săptămână de patru zile a început luna trecută în Scoția. Autoritățile au pus la dispoziție un fond de 10 milioane de lire sterline.

Luni, comisarul pentru generațiile viitoare din Țara Galilor, Sophie Howe, a cerut guvernului galez să ofere opțiunea în sectorul public ca prim pas.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...
Ultima oră
Pe aceeași temă