Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suedia, în impas după alegerile parlamentare

Cu aproape toate voturile numărate la alegerile parlamentare din Suedia, blocul de centru-stânga condus pe premierul Stefan Loven se află într-un slab avans, cu 40,6%, față de alianța de centru-dreapta, care a obținut 40,3%.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2018 - 16:50

Coaliţia de guvernământ formată din Social-Democraţi, Verzi şi Partidul de Stânga a obţinut 144 de locuri în Parlament din cele 175 necesare pentru a forma un guvern.

Loven a făcut apel la cooperare în fața unei tentative a opoziției de a forma un guvern cu Democrații Suedezi, un partid cu rădăcini în mișcarea neo-nazistă, ce ar transforma Suedia, dintr-o țară profund democrată și cu programe de integrare a migranților în desfășurare într-un haos politic.

Alianţa de centru-dreapta va deține 142 de locuri, scorul strâns îndreptățind-o să încerce formarea unei alianțe guvernamentale.

Democraţii Suedezi, formaţiune anti-migraţie, a obţinut  17.6 % şi 63 de locuri, faţă 12.9 % şi 49 de locuri la precedentul scrutin.

Deşi rezultatele sunt sub cele 20 de procente pe care le prognoza, liderul formaţiunii, Jimmie Akesson, le-a spus colegilor de partid că vor avea o mare influenţă asupra a ceea ce se va întâmplaa în Suedia în următoarele săptămâni, luni şi ani.

Dar deocamdată vor uma săptămâni de incertirudine înaintea formării unui Guvern funcţional.

Comentarii

loading...