Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: www.stripes.com

SUA trimit 3300 de militari, însoțiți de tancuri, tunuri și transportoare blindate, în estul Europei

Forțele Terestre americane (US Army) trimit din nou trupe în estul Europei, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.05.2018 - 15:37

Potrivit unei informații difuzate pe site-ul www.defensenews.com, SUA au notificat Germania despre începerea acestei operațiuni militare, întrucât militarii și tehnica de luptă vor sosi din America, la bordul navelor, până în Europa Occidentală, urmând apoi să traverseze teritoriul Germaniei.

3300 de militari americani, însoțiți de 2500 de piese de armament, au sosit în ultimele zile în portul Anvers din Belgia, urmând a fi transferați în orașul Mannheim din Germania și de acolo în șapte țări din estul Europei: Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Ungaria și Bulgaria.

Deplasarea pe continentul european se va face pe șosea și pe calea ferată. O parte a efectivelor militare va fi transferată de la Anvers până la Mannheim pe căi navigabile interioare - acest procedeu fiind o parte a scenariului conceput de US Army.

Întreaga operațiune este concepută ca un exercițiu menit să testeze capacitatea logistică a SUA și a aliaților europeni, în eventualitatea unui război.

Armamentul adus în cele șapte țări est-europene menționate include 87 de tancuri Abrams, 18 tunuri Paladin, 140 de transportoare blindate Bradley și alte 395 de vehicule.

Informațiile difuzate de partea americană nu indică, separat, câți militari și ce tipuri de arme vor fi repartizate în fiecare țară. Trimiterea în estul Europei, prin rotație, de trupe americane reprezintă o măsură de descurajare la adresa Rusiei, după ce regimul Putin a atacat Ucraina și a ocupat peninsula Crimeea, în anul 2014.

Comentarii