Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA. Nord-coreeni pe lista neagră

Washington a anunțat sancțiuni financiare contra unor entități nord-coreene acuzate de atacuri cibernetice și sunt vizate trei grupuri de pirataj informatic „controlate de guvernul Coreii de Nord”, cunoscute în lumea industriei de securitate informatică.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2019 - 09:29

Entitățile în cauză sunt acuzate că au piratat infrastructuri cheie ca spitale britanice, în 2017 sau Banca centrală din Bangladesh, în 2016. Trezoreria americană a precizat că este vorba despre Lazarus Group, Bluenoroff și Andariel, implicate în introducerea de viruși informatici sau în deturnare de fonduri și „au perpetuat atacuri pentru susținerea programelor de armament și de rachete ilegale”. Cele trei grupuri au fost plasate pe lista neagră de sancțiuni care îngheață bunurile lor pe teritoriul american.

Comentarii

loading...