Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA-India. Noua axă strategică

Întâlnirea între președintele american, Donald Trump și premierul indian, Narendra Modi la Huston a evidențiat o nouă realitate geopolitică – emergența unei axe strategice între cea mai veche democrație din lume și cea mai mare democrație din lume.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 26.09.2019 - 12:51

În Texas, la Huston, la mitingul de duminică prezidat de Trump și de Modi,  s-au reunit peste 50.000 de americani, în  mare parte de origine indiană.  O astfel de reuniune în onoarea unui oaspete străin constituie un fenomewn rar pe solul SUA, consideră media franceze. India a devenit mai proamericană la debutul celui de al doilea mandat al popularului premier, provenit din tabăra naționalismului hindus, după ce, după independență, țara a adoptat în interior, socialismul democratic, iar în exterior mișcarea de nealiniere.

 

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...