Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Trezoreria Statelor Unite

SUA ia în considerare eliminarea sancțiunilor pentru Rusal, producător rus de aluminiu

Trezoreria Americană este dispusă să scoată compania rusescă Rusal, unul dintre cei mai mare producători de aluminiu din lume, de pe lista entităţilor supuse sancțiunilor economice, a precizat Secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, citat de Reuters.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 21.07.2018 - 15:52

„Obiectivul nostru nu este să trimitem Rusal în faliment”, a precizat Steven Mnuchin, într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

„Compania ne-a abordat cu privire la o serie de probleme care ar permite scoaterea de pe listă. Nu voi intra în detalii exacte referitoare la propuneri şi nici cu privire la poziţia noastră faţă de ele, însă da, dacă găsim o soluţie acceptabilă, acesta este obiectivul nostru”, a completat Steven Mnuchin.

Compania Rusal a ajuns pe lista entităţilor sancţionate de Statele Unite la începutul lunii aprilie ca urmare al rolului pe care Federaţia Rusă l-ar fi avut în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Atunci, i-au fost impuse sancţiuni oligarhului rus Oleg Deripaska, un apropiat de-al preşedintelui rus Vladimir Putin, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume şi totodată acţionar majoritar în Rusal, precum şi în alte şapte companii, informează Mediafax.

Problema cu aceste sancțiuni este că au perturbat piața internațională de aluminiu, fapt care a determinat mai multe țări să facă lobby în Statele Unite pentru repunerea Rusal în drepturi.

Comentarii

loading...