20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalSUA are, oficial, un plan de redresare pandemică în valoare de 1900...

SUA are, oficial, un plan de redresare pandemică în valoare de 1900 miliarde de dolari

Democrații, care controlează Camera au adoptat măsura generală printr-un vot majoritar de 219 la 212 și l-au trimis Senatului, unde partidul lui Biden a planificat o manevră legislativă care să îi permită să o treacă fără sprijinul republicanilor.

Planul american de redresare va oferi suportul financiar pentru vaccinuri și rechizite medicale și ar trimite o nouă rundă de ajutor financiar de urgență cetățenilor americani, întreprinderilor mici și guvernelor de stat și locale.

Democrații au motivat valoarea considerabilă a planului, susținând că pachetul este necesar pentru a lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste 500.000 de americani și a anulat milioane de locuri de muncă. “Poporul american trebuie să știe că guvernul lor este aici, pentru americani”, a declarat președintele Camerei, Nancy Pelosi.

Republicanii, care au susținut în mare măsură cheltuielile anterioare ale pălanurilor de intervenție împotriva pandemiei, au declarat că o mare parte din cheltuielile prevăzute în pachetul actual nu sunt necesare, evidențiind elemente precum construcția unui metrou lângă districtul președintelui Camerei, Nancy Pelosi, San Francisco. Republicanii susțin că, în mod real, doar 9% din valoarea planului ar merge direct spre combaterea virusului.

Votul Camerei sa ridicat la un prim test de succes pentru democrați, care dețin o majoritate restrânsă de 221-211 în cameră. Progresiștii și moderații, care sunt adesea în contradicție, se vor confrunta cu bătălii mai dure cu privire la inițiativele privind imigrația și schimbările climatice, pe care Biden vrea să le promoveze.

Ajutoarele prevăzute în planul american de redresare cuprind o plată directă de 1400 de dolari pentru persoane fizice, o alocaţie de şomaj de 400 de dolari care va putea fi acordată până la 29 august şi alte ajutoare pentru cei care au probleme în achitarea chiriei şi ratelor la locuinţe.

Democraţii vor ca legea să fie promulgată înainte de jumătatea lunii martie, când urmează să expire o serie de măsuri precedente de ajutor, inclusiv ajutorul sporit de şomaj.

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă