15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalStudiu: Cei mai bogați 2000 de oameni au mai mult decât 60%...

Studiu: Cei mai bogați 2000 de oameni au mai mult decât 60% din populația lumii

Organizaţia nonguvernamentală (ONG) subliniază că cei mai bogaţi 22 de oameni din lume sunt mai bogaţi în prezent decât toate femeile din Africa.

”Femeile şi fetele se află între cei care profită cel mai puţin de sistemul economic actual”, subliniază Amitabh Behar, conducătorul Oxfam în India, care reprezintă anul acesta Oxfam la Forumul de la Davos.

Raportul anual al Oxfam cu privire la inegalităţile mondiale este publicat în mod tradiţional chiar înainte de deschiderea, marţi, a celei de-a 50-a ediţii a World Economic Forum (WEF) la Davos, în Elveţia, întâlnirea tradiţională a elitei economice şi politice a globului, şi după un 2019 marcat de mari mişcări de contestare socială din Chile şi până în Orientul Mijlociu, trecând prin Franţa.

Potrivit Bloomberg, cel puţin 119 miliardari – a căror avere globală este estimată la aproximativ 500 de miliarde de dolari (451 de miliarde de euro) – sunt aşteptaţi la Davos în acest an.

”În vârful piramidei, miliarde de dolari se află în mâinile unui foarte mic grup de persoane, în principal bărbaţi”, deplânge Oxfam.

La nivel global, 2.153 de miliardari din lume deţin de-acum mai mulţi bani decât 60% din populaţia mondială, relevă raportul.

Cele mai citite

Evenimente de amploare la Washington pentru sărbătorirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO

România va sărbători, la Washington, 20 de ani de la aderarea la NATO printr-un concert extraordinar care va avea loc la celebrul Andrew W....

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...
Ultima oră
Pe aceeași temă