3.7 C
București
luni, 19 februarie 2024
Acasă Internațional Stoltenberg: NATO va furniza Ucrainei sisteme antiaeriene

Stoltenberg: NATO va furniza Ucrainei sisteme antiaeriene

0
Stoltenberg: NATO va furniza Ucrainei sisteme antiaeriene

Alianţa Nord-Atlantică va furniza Ucrainei sisteme antiaeriene, inclusiv echipamente antidronă, a declarat joi seară secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la finalul reuniunii miniştrilor Apărării, conform CNN.

“Aliaţii NATO furnizează sisteme avansate, inclusiv de artilerie, antiaeriene şi vehicule blindate. Le mulţumesc tuturor aliaţilor pentru contribuţiile semnificative şi îi îndemn să continue furnizarea de echipamente. De asemenea, furnizăm carburanţi, haine de iarnă şi provizii medicale, în cadrul Pachetului de asistenţă completă”, a declarat Jens Stoltenberg.

“În cadrul acestui Pachet de asistenţă, NATO va furniza în scurt timp sute de echipamente antidronă Ucrainei, care vor face ineficiente dronele ruseşti şi pe cele de fabricaţie iraniană, pentru a proteja poporul ucrainean şi infrastructura esenţială”, a subliniat Stoltenberg, la finalul reuniunii miniştrilor Apărării din statele NATO.

“Salut susţinerea fără precedent pe care Statele Unite o oferă Ucrainei, dar şi susţinerea fără precedent din partea aliaţilor europeni, din partea Canadei şi a naţiunilor partenere. Şi cred că un mesaj foarte important a fost transmis ieri de Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei, acela că va rămâne de partea Ucrainei cât va fi nevoie”, a subliniat secretarul general NATO.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!