13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalSteven Spielberg, descoperitor de vedete

Steven Spielberg, descoperitor de vedete

Drew Barrymore, Christian Bale sau Gwyneth Paltrow sunt doar câteva dintre vedetele lansate în cinematografie, la vârste fragede, de regizorul şi producătorul Steven Spielberg.

Haley Joel Osment: la 6 ani l-a jucat pe fiul lui Forrest Gump, iar la 11 ani lua Oscarul pentru rolul din „Al şaselea simţ” (1999). Apoi a jucat în filmul lui Spielberg „AI” (2001) în rolul unui copil-robot. În 2006 a fost arestat pentru că şofa băut şi pentru posesie de droguri. În 2008 a debutat pe Broadway, iar cel mai recent film al său este „Home of the Giants”, lansat deja pe DVD.

Drew Barrymore: provine dintr-o dinastie a Holly-woodului, iar prima apariţie a avut-o la 11 luni. Adevărata sa lansare a fost în rolul din „ET” (1982). A avut prob-leme cu drogurile şi băutura în următorii zece ani, dar apoi şi-a consolidat cariera cu roluri în filme ca „Îngerii lui Charlie” sau „Donnie Darko”.

Dakota Fanning: la 8 ani avea deja mai multe trofee decât un actor consacrat, mai ales după performanţa din „I Am Sam/Sunt Sam” unde i-a dat replica lui Sean Penn. În calitate de producător executiv, Steven Spielberg a distribuit-o în rolul fiicei lui Tom Cruise în „Războiul lumilor” (2005). Revista Forbes a estimat că este una din tin-erele speranţe ale Hollywwodului, devansându-i pe Lindsay Lohan, gemenele Olsen şi Daniel Radcliffe.

Christian Bale: a fost descoperit la 13 ani, obţinând rolul principal într-o adaptare a lui Spielberg, după JG Ballard, „Empire of the Sun” (1987). A jucat în „Henry 5″, de Kenneth Branagh, în „Little Women” şi în „Velvet Goldmine”, înainte de a obţine rolul lui Patrick Bateman din „American Psycho” (1999) şi înainte de a-şi pune costumul de cauciuc pentru „Batman Begins” (2005).
Jonathan Ke Quan: de origine vietnameză, iniţial se numea Ke Huy Quan. A debutat la 12 ani alături de Harrison Ford, în „Indiana Jones and the Temple of Doom” (1984). Şi-a schimbat numele şi s-a specializat în cascadorii şi este coregraf de lupte asistând la filmările „X-Men” şi „The One”, cu Jet Li.
Gwyneth Paltrow: a jucat rolul micuţei Wendy în filmul naşului său, Spielberg, „Hook” (1991). Doar peste şapte ani ea va ţine discursul de mulţumire pentru un Os-car, obţinut pentru rolul din „Shakespeare in Love”. Mai joacă în „Royal Tenenbaums”, „Silvia” şi „Iron Man”, însă mai rar, pentru că vrea să se dedice mai mult copiilor săi, Apple şi Moses Martin.

Joe Mazzello: s-a lansat la 10 ani, în 1993, în primul film din seria „Jurassic Park”, regizat de Spielberg, în rolul copilului Tim Murphy. A mai apărut în „The River Wild” (1994), cu Meryl Streep, iar în 1997 în sequelul „The Lost World: Jurassic Park”. Acum apare în seria „Pacific”, difuzată de HBO, şi se pregăteşte de lansarea peliculei „The Social Network”, regizată de David Fincher.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă