5.9 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalSteagul Casei Albe coborât la ordinul președintelui Biden. Mesajul său pentru Regină:...

Steagul Casei Albe coborât la ordinul președintelui Biden. Mesajul său pentru Regină: A unit țările noastre!

Președintele Biden a semnat o proclamație prin care steagurile de la Casa Albă (și alte clădiri federale) vor coborî în bernă ca semn de respect pentru Regina Elisabeta. Ele vor rămâne așa până la înmormântarea ei.

Biden, care a întâlnit-o pe regina pentru prima dată ca senator în 1982, i s-a spus despre moartea ei în timpul unei întâlniri din Biroul Oval.

„Regina Elisabeta a II-a a fost o femeie de stat de o demnitate și o constanță de neegalat, care a adâncit alianța de bază dintre Regatul Unit și Statele Unite.

„Ea a ajutat să facem relația noastră specială”, a spus el.

„Într-o lume în continuă schimbare, ea a fost o prezență constantă și o sursă de confort și mândrie pentru generații de britanici, inclusiv mulți care nu și-au cunoscut niciodată țara fără ea”, a spus Biden.

Biden urma să susțină observații despre vaccinurile COVID-19 la Casa Albă. Dar evenimentul a fost anulat la câteva minute după ce Palatul Buckingham a anunțat moartea Reginei.

Președintele Biden își va reînnoi relația cu Charles. S-au întâlnit anul trecut la Glasgow, în marginea unei conferințe majore a Națiunilor Unite privind schimbările climatice, unde s-au apropriat prin preocuparea lor comună pentru mediu.

„În anii următori, așteptăm cu nerăbdare să continuăm o prietenie strânsă cu Regele și Regina Consort”, a spus Biden. „Astăzi, gândurile și rugăciunile oamenilor din toată Statele Unite sunt alături de poporul Regatului Unit și al Commonwealth-ului în durerea lor.

„Trimitem cele mai profunde condoleanțe Familiei Regale, care nu își plâng doar regina, ci și draga lor mamă, bunica și străbunica.

„Moștenirea ei va apărea mare în paginile istoriei britanice și în povestea lumii noastre.”

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă