Foto: arhivă

Statul Islamic a revendicat atentatul terorist din Mali

Ramura vest-africană a grupării jihadiste Statul Islamic - Statul Islamic din Provincia Africa de Vest (ISWAP) - susţine că ea s-ar afla la originea incidentului ce a costat luni viaţa a 13 militari francezi care participau la operaţiunea Barkhane din Mali, informează Reuters.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 28.11.2019 - 21:00

Franţa a anunţat marţi că 13 dintre militarii săi şi-au pierdut viaţa luni seara, când afară era deja bezdnă, în regiunea Liptako, în coliziunea 'aparent accidentală' a unui elicopter de luptă de tip Tiger şi a unuia de transport Cougar, în cursul unei operaţiuni de tip comando împotriva unor grupări jihadiste armate.

În acest moment, nu există niciun element care să indice faptul că această coliziune a fost cauzată de un atac jihadist, notează publicaţia Le Figaro, preluată de Agerpres.

O anchetă internă a fost deschisă în cadrul armatei franceze, precum şi încă una de Biroul de Investigaţii şi Analize pentru securitatea aviaţiei civile franceze (BEA) după ce au fost găsite cele două cutii negre ale aparatelor de zbor.

Comentarii