Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Războiul din Ucraina (Foto: www.defencetalk.com)

Statele Unite vor oferi Ucrainei încă 200 de milioane de dolari pentru întărirea capacităților de apărare

Statele Unite oferă Ucrainei asistenţă financiară suplimentară în valoare de 200 de milioane de dolari pentru întărirea securităţii sale, a confirmat Pentagonul, citat de BBC News.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 21.07.2018 - 13:24

Un comunicat de presă al Departamentului de Apărare al Statelor Unite al Americii a anunțat, printr-un comunicat de presă, că va oferi 200 de milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei. Anunțul confirmă ceea ce susținea vineri ambasada Ucrainei la Washington.

Aceste fonduri vor fi folosite pentru „a sprijini programele de antrenament în curs de derulare și nevoile operaționale ale Ucrainei, inclusiv capacitatea de comandă, sisteme de conștientizare a situației, comunicații securizate, mobilitate militară, echipamente de vedere pe timp de noapte și tratament medical”, potrivit comunicatului citat.

Departamentul de Apărare susține că ajutorul dat de Statele Unite vine după ce Ucraina a adoptat o nouă lege a securității naționale menită să ușureze interoperabilitatea forțelor militare ucrainiene cu forțele NATO.

De când Ucraina a fost invadată de Rusia și milițiile sale separatiste, în 2014, Statele Unite i-au oferit peste 1 miliard de dolari pentru întărirea capacităților militare, fonduri de folosit, în principiu, pentru aspectele de apărare non-letale ale armatei ucrainiene.

Anunțul oficialilor pentru apărare națională din SUA a fost caracterizat de presa străină drept surprinzător, având în vedere summit-ul Trump-Putin ce a avut loc luni, la Helsinki.

Comentarii

loading...