10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalStatele Unite vor oferi Ucrainei încă 200 de milioane de dolari pentru...

Statele Unite vor oferi Ucrainei încă 200 de milioane de dolari pentru întărirea capacităților de apărare

Un comunicat de presă al Departamentului de Apărare al Statelor Unite al Americii a anunțat, printr-un comunicat de presă, că va oferi 200 de milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei. Anunțul confirmă ceea ce susținea vineri ambasada Ucrainei la Washington.

Aceste fonduri vor fi folosite pentru „a sprijini programele de antrenament în curs de derulare și nevoile operaționale ale Ucrainei, inclusiv capacitatea de comandă, sisteme de conștientizare a situației, comunicații securizate, mobilitate militară, echipamente de vedere pe timp de noapte și tratament medical”, potrivit comunicatului citat.

Departamentul de Apărare susține că ajutorul dat de Statele Unite vine după ce Ucraina a adoptat o nouă lege a securității naționale menită să ușureze interoperabilitatea forțelor militare ucrainiene cu forțele NATO.

De când Ucraina a fost invadată de Rusia și milițiile sale separatiste, în 2014, Statele Unite i-au oferit peste 1 miliard de dolari pentru întărirea capacităților militare, fonduri de folosit, în principiu, pentru aspectele de apărare non-letale ale armatei ucrainiene.

Anunțul oficialilor pentru apărare națională din SUA a fost caracterizat de presa străină drept surprinzător, având în vedere summit-ul Trump-Putin ce a avut loc luni, la Helsinki.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă