8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalStatele Unite mențin 2500 de militari în Afganistan iar militarii români rămân...

Statele Unite mențin 2500 de militari în Afganistan iar militarii români rămân alături de ei

Statele Unite mențin anul viitor 2500 de militari în Afganistan, iar militarii români rămân și ei în Afganistan, a precizat, pentru “România liberă”, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

Ministrul a făcut această precizare marți, 1 decembrie, în contextul manifestării de la Arcul de Triumf, dedicată Zilei Naționale a României. 

Ministrul Ciucă ne-a explicat că România are militari în Afganistan atât într-o misiune condusă de NATO, cât și într-o misiune condusă de SUA. Statele Unite nu se vor retrage complet din Afganistan, ci doar își vor reduce contingentul din această țară de la 4500 la 2500 de oameni, ne-a precizat ministrul.

În privința militarilor români, aceștia își vor respecta angajamentele față de SUA și față de NATO și vor rămâne și ei în Afganistan, a anunțat ministrul Nicolae Ciucă.

România are, în acest moment, 630 de militari în Afganistan. Ei fac parte din Batalionul 191, cu sediul la Arad.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Doliu în sportul românesc! A murit fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu

Fosta internaţională română şi elenă Ruxandra Dumitrescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 46 de ani. Anunțul a fost făcut de Federaţia...

Prognoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru intervalul 4 - 17 martie. Astfel, în următoarele două săptămâni,...

“Back To Origins”. Nicolo Napoli se întoarce în Oltenia pentru a zecea oară

Dragoste cu năbădăi între FCU Craiova și Nicolo Napoli. Italianul se întoarce pentru a zecea oară în Oltenia. "Nicolo Napoli se reîntoarce", anunță clubul. Nicolo...
Ultima oră
Pe aceeași temă