7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalStatele Unite au adoptat o rezoluţie de susţinere a protestatarilor din Iran

Statele Unite au adoptat o rezoluţie de susţinere a protestatarilor din Iran

Congresmenii au adoptat textul aproape în unanimitate, cu 415 voturi pentru şi numai două contra.

Rezoluţia declară sprijinul Congresului “pentru poporul iranian angajat în manifestaţii legitime şi paşnice împotriva unui regim opresiv şi corupt” şi “condamnă gravele încălcări ale drepturilor omului, corupţia şi activităţile destabilizatoare comise de regimul iranian contra iranienilor”.

Violenţe şi tulburări au cuprins mai multe zeci de oraşe din Iran între 28 decembrie şi 1 ianuarie, înregistrându-se oficial 21 de morţi.

Parlamentarii au îndemnat, de asemenea, administraţia preşedintelui Donald Trump să introducă noi sancţiuni pentru a-i pedepsi pe autorii încălcării drepturilor omului.

“Apărându-i pe iranieni, trebuie să explicăm că nu ei sunt ţinta sancţiunilor noastre”, a declarat preşedintele republican al Comisiei pentru politică externă, Ed Royce.

“Sancţiunile americane ţintesc regimul iranian opresiv şi destabilizator, nu poporul Iranului”, a mai spus congresmanul american.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă